Лайм

Онкохворий Чарльз III і принц Вільям вперше за довгий час разом з'явилися на публіці: фото

Представники монархії постали в однакових краватках

Вперше за останній час онкохворий Чарльз III та його старший син принц Вільям разом з'явилися на публіці. Вони прибули до Центру армійської авіації в Міддл Воллопі, графство Гемпшир, де пройшла спеціальна церемонія з нагоди офіційної зустрічі.

Так, британський король передав своєму старшому сину принцу Уельському посаду головнокомандувача армійського повітряного корпусу. Кадри, зроблені під час цієї події, вже опубліковані на сторінках членів королівської родини в Instagram.

Читайте також: На знак визнання державної служби: Чарльз III нагородив Кейт Міддлтон особливим королівським титулом.

Фото: instagram

Сам король говорив, що його крайній візит до армійського повітряного корпусу як головнокомандувача "мав відтінок смутку" через офіційну передачу титулу своєму нащадку. На заході монарх постав у світло-сірому костюмі та смугастій краватці, тоді як Вільям з'явився у темно-синьому костюмі і такій самій краватці у смужку.

Фото: instagram

Під час своєї промови Чарльз заявив, що полк залишається у надійних руках. "Яка величезна радість бути тут з цієї нагоди. Але також це забарвлено великим сумом після 32 років знайомства з усіма вами та захоплення вашими численними діями та вашими досягненнями", - зазначив король, слова якого передає видання Express.

"Маючи задоволення знати вас так довго, я дуже сподіваюся, що в майбутньому ви ставатимете дедалі сильніші з принцом Уельським — вашим новим головнокомандувачем. Найпрекрасніше, що він дуже хороший пілот, тому це обнадіює", - також додав він.

Читайте на тему: Хто є хто в королівській родині Великої Британії: порядок престолонаслідування та цікаві факти.

Фото: instagram

Церемоніальний титул, ймовірно, міг би отримати принц Гаррі, якби не відмовився від королівських обов'язків та не покинув посаду чинного члена королівської родини у 2020-му році.

Що ж стосується британського короля, то він обіймав дану посаду понад 30 років, і у серпні минулого року було повідомлено, що це призначення у найближчому майбутньому візьме на себе принц Уельський.

Обидва брати, як відомо, є навченими військовими пілотами, проте Гаррі особисто служив в армійській авіації близько трьох з половиною років. Вільям, як спадкоємець престолу, не брав участі в активних конфліктах під час служби в армії, проте служив пілотом пошуково-рятувальної служби, а потім - пілотом санітарної авіації.

Фото: instagram

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці