Лайм

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Президентське подружжя з'явилося у чорно-білих образах

У День вишиванки 2024, який в Україні відзначають 16 травня, Володимир та Олена Зеленські постали перед українцями в унікальних вишиванках. Розповідаємо, хто є автором етнічного вбрання президентської пари і який символізм заклали дизайнери у вишиті сорочки.

Читайте також: Наша ідентичність: українські зірки у День вишиванки-2024 показали свої найкращі вишиті вбрання.

Фото: instagram.com/zelenskyy_official/instagram.com/olenazelenska_official

Вишиванка Володимира Зеленського

Вишита сорочка президента виконана з чорного льону та прикрашена білим орнаментами рівнового хреста, булави, меча, дубового листя, стилізованого герба та інших. Візерунки несуть у собі символи сміливості, міцності, боротьби та історичного шляху України.

Вишиванку Володимира Зеленського створив український бренд Etnodim, який спеціалізується на виготовленні сучасного вишитого одягу. На сайті бренду зазначено, що наразі її ціна зі знижкою – 3 960 грн.

Фото: etnodim.ua

Володимир Зеленський не вперше з'являється на публіці у вишиванках Etnodim. У гардеробі президента України також є сорочка з дубовим орнаментом та тризубом – цей елемент дизайнери додали ексклюзивно для його вишиванки. Цю сорочку глава держави одягав на День вишиванки у 2023 році

У відеопривітанні на Великдень того ж року Володимир Зеленський постав перед українцями у вишиванці Etnodim із символами Київської Русі.

Фото: etnodim.ua

Вишиванка Олени Зеленської

У гардеробі першої леді багато вишиванок, які вона одягає не лише на свята, а й під час робочих закордонних поїздок. У День вишиванки 2024 року Олена Зеленська вибрала вишиванку бренду Gaptuvalnya, який оспівує самобутність автентичної української вишивки.

Білосніжна вишита блузка з чорним орнаментом називається "Яворівський дивоцвіт", на створення візерунка дизайнерів надихнула краса та самобутність яворівської хустки. За вишиванку, як у Олени Зеленської, доведеться віддати 9 950 грн.

Фото: gaptuvalnya.com

У День вишиванки свою колекцію розкішних суконь і сорочок показала співачка Джамала.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці