Лайм

Свідомо обираю цей шлях: після повернення з Польщі українська режисерка вступила до лав ЗСУ

37-річна жінка детально висловилася на цю тему

Режисерка, сценаристка, драматургиня та активістка Олена Апчел долучилася до лав ЗСУ. Українка повернулася додому близько півроку тому після чотирьох років еміграції.

Апчел, як відомо, кілька років жила у Польщі, де працювала над театральними проектами. Про своє рішення приєднатися до української армії вона повідомила у Facebook.

Читайте також: Олег Скрипка зробив заяву про мобілізацію та відповів, чи готові його сини піти на фронт.

Фото: facebook

"Наше покоління має можливість боротися за волю і зберегти відроджене. Зараз я просто не уявляю як не стати частиною цього шляху. Хочу лише відповідати своїм цінностям і бути у найтемніші часи поряд з тими, хто десять з половиною років у цій війні", - написала Олена, коментуючи своє рішення.

Окрім того, активістка зазначила, що навіть під час служби буде займатися волонтерством та продовжить свою соціальну діяльність в тих рамках в яких це буде можливо:

"Пишаюся своїми новими побратимами і посестрами. Легко не буде, але я свідомо вибираю цей шлях, бо хочу додому в Крим і на Донеччину, хочу, щоб Харків вистояв, хочу щоб вистояли Дніпро і Запоріжжя, хочу відбудовувати Волноваху і Маріуполь, хочу, щоб всі наші люди в усіх містах були захищені. А для цього треба боротися. А ще хочу, виборювати простір для пам’яті про загиблих і поваги до живих. І для цього треба боротися.

Мені гірко, що за рік частина суспільства перейшла від захоплення нашим Військом до зневаги. Будь ласка, ті з вас, хто захоче під цим постом щось писати про "що мені дала ця країна" тощо — втримайтесь з поваги. Я пішла у військо не заради політиків і корупціонерів, а заради людей і дому. І нікого не агітую, лише заохочую".

Читайте на тему: Актор Михайло Кукуюк чесно відповів, що робитиме у разі отримання ще однієї повістки.

Фото: facebook

Олені Апчел 37 років, і в минулому вона працювала режисеркою Харківського театру Котелок (з 2005 по 2013 рік), обіймала посаду головної режисерки Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки (з 2017 по 2019), працювала режисеркою і кураторкою Київського академічного театру Золоті ворота (з 2019 по 2020).

Кілька вистав, над якими працювала відома українка, потрапили до лонглистів Всеукраїнського театрального фестивалю премії Гра. Йдеться про роботи театральні роботи "Остання неділя серпня - міждисциплінарний проект через призму шахрайства" та "Родина патологоанатома Людмили" (драматургія у співавторстві з Павлом Ар'є).

Починаючи з 2019 року, жінка займалася постановкою спектаклів у Польщі. Так, вистава, яка була створена разом з Ольгою Маюцюпою, Kreszany (Крешани), була номінована на 28-й Національний конкурс польського сучасного мистецтва.

  • Зважувався багато часу: днями лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк теж повідомив, що доєднався до ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

20 років як тебе немає: Олександр Пономарьов у роковини смерті мами показав її фото

Відомий український співак Олександр Пономарьов показав у мережі рідкісне фото зі своєю молодою мамою, яка померла 20 років тому

Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті

Український телеведучий та військовослужбовець Даніель Салем опублікував відео з фронту

Помер фронтмен гурту Crazy Town: виконавцю хіта Butterfly було 49 років

У Лос-Анджелесі на 50-му році життя помер соліст гурту Crazy Town Шифті Шеллшок (Сет Бінзер)