Лайм

Вона не їхня: Євгенія Власова заявила, що російська мова не належить Росії

Знаменитість пояснила свою думку

Євгенія Власова, яка нещодавно заговорила про відновлення кар'єри, цього разу висловилася про мовне питання. Зокрема, вона озвучила своє ставлення до російської мови, а також пригадала, чому раніше більшість артистів раніше не випускали пісні українською.

Так, в інтерв’ю Славі Дьоміну співачка сказала, що на початку свого творчого шляху презентувала україномовні композиції, проте згодом ситуація змінилася. За її словами, у минулому музиканти переходили на російську, щоб залишатися частиною шоу-бізнесу.

Читайте також: Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна.

Фото: instagram.com/eygeniavlasova

"Ми, україномовні, почувалися дуже непотрібними. І ми почали знову співати російською, щоб бути потрібними, щоб заробляти гроші, тому що у всіх сім'ї, і так далі, і так далі", - пояснила Євгенія.

Власова називає мову "інструментом Творця" та говорить, що не збирається ділити людей за мовами чи національностями:

"Люди повинні розуміти, що коли вони живуть в Україні, вони повинні говорити українською. Але мова - це інструмент Творця, котрий даний нам, щоб ми розуміли один одного, а не для того щоб ми за це воювали і вбивали. Я про це кажу. Російська мова… Я що повинна сказати, що вона погана? Я не поділяю людей на мови і на національності в принципі. Ніколи, і не буду так робити".

Більше того, знаменитість заявила, що російська мова не належить Росії, якщо, за її словами, глибоко зануритися в історію: "Російська мова, вона ж не зовсім не наша, вона не їхня. Багато добрих, класних людей нею розмовляють, які підтримують Україну".

Читайте на тему: Був конфлікт через російську музику: Марічка Падалко розповіла, чому її син покинув футбол.

Щоб більш конкретно пояснити свої погляди, зірка назвала нетиповий приклад: "Чикатило, він звідки? Він українець? Я повинна йому кланятися в ноги, лише тільки тому, що він українець?".

"Я дивлюся в людину. Є слов'янське коріння, і вони, ті, хто прийшли до нас, не мають до нього ніякого відношення - підсумувала артистка. - Якщо переді мною стоїть класна людина, і вона російськомовна, я ніколи їй не почну говорити якісь гидоти, що вона якась не така. Лише тільки тому, що вона не спілкується українською".

  • Тим часом Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтрев'ю.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Лідер гурту "МЕРІ" пригадав Олегу Виннику форму російського офіцера

Лідер гурту "МЕРІ" Віктор Винник висловився про Олега Винника, який живе за кордоном під час війни

Вєрка Сердючка раптово скасувала виступ на фестивалі

Вєрка Сердючка не виступатиме на фестивалі ATLAS UNITED 2024 - команда Андрія Данилка назвала причину скасування виступу

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві