Лайм

Дмитро Комаров вшанував пам'ять журналістів, які загинули внаслідок війни: відео

Знаменитість пригадав їхні імена

В Україні День журналіста відзначається 6 червня, і з цієї нагоди ведучий Дмитро Комаров вшанував колег, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення. У соцмережах він поділився роликом, де перераховані імена медійників, життя яких забрала країна-агресор Росія.

"Журналісти, які загинули в Україні з 24.02.2022. На відео - всі імена і прізвища загиблих колег. Передивився вже декілька разів, уважно вчитуючись. Дуже важко. Вже 91 людина, не враховуючи зниклих безвісти. Сьогодні, в День журналіста, варто їх пригадати. Світла пам’ять", - йдеться у публікації Комарова.

Читайте також: Олена Зеленська у чорному монолуці вшанувала пам'ять дітей, які загинули внаслідок війни.

Дмитро КомаровФото: instagram.com/komarovmir

Більшість імен у списку - громадяни України, проти там можна знайти і колег, які приїхали з-за кордону, аби висвітлювати повномасштабне вторгнення РФ в нашу країну. У їх числі і журналісти, які загинули під час виконання робочих завдань; медійники які вступили до лав ЗСУ та ТРО і чиє життя обірвалося під час бойових задач; а також загиблі від російських ракетних атак.

У коментарях підписники також вшанували пам'ять загиблих і закликали співвітчизників пам'ятати імена людей, які ціною власного життя показували світу правду про війну в Україні.

  • "Треба пам’ятати. Пам’ятати так довго, скільки житимемо і передати цю пам’ять нащадкам. Щоб вони розуміли - де ділись українські визначні діячі? Їх убила росія. Як убивала десятиліттями до цього".
  • "Ціною власного життя вони показали світові правду про бойові дії в Україні"
  • "Завдяки їм весь світ бачить , що відбувається у нас в країні", - йдеться у деяких коментарях.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Дмитрий Комаров (@komarovmir)

До слова, День журналіста в Україні був встановлений указом першого президента України Леоніда Кравчука від 25 травня 1994 року на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування визначено 6 червня - день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці