Лайм

Це щастя: Геннадій Попенко у ЗСУ розповів, як спілкується з сім'єю під час війни

Сім'я намагається щодня спілкуватись по відеозв'язку

Український телеведучий, актор театру та кіно, а тепер військовослужбовець ЗСУ Геннадій Попенко на початку повномасштабного вторгнення росії потрапив разом зі своєю родиною в окупацію на Київщині (с. Іванків). Після звільнення населеного пункту вступив до тероборони, а потім до лав ЗСУ. На сьогоднішній день він продовжує нести службу, через що рідко бачиться зі своєю дружиною Іриною та доньками: 12-річною Богданою та 4-річною Святославою.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню OBOZ.UA.

Читайте також: Знайшов баланс: Женя Галич розповів, як поєднує військову службу з творчістю.

"Звичайно, найбільше щастя - це обійняти всю сім'ю. Однак найбільше щастя за короткий час обертається тим, що ти прощаєшся, йдеш або їдеш вулицею, багаторазово обертаєшся, майже безперервно махаєш рукою і ховаєш сльози. Бо знову повертатися на службу і залишати дівчаток самих. Наодинці з їхніми проблемами, радощами. Від'їжджаєш від дітей і знаєш, що пропустиш багато важливих моментів у їхньому розвитку. Їдеш і знаєш, скільки сліз проллє та нервів втратить дружина до наступного приїзду", - зазначив Попенко.

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

На запитання інтерв'юера, як часто вдається Геннадію Попенку бачитися з сім'єю, він відповів, що вони намагаються щовечора зідзвонюватися по відеозв'язку.

"Щоб дівчатка змогли побачити тата. Звичайно, розмова виходить занадто гучна, але це щастя – мати можливість побачити нові синці меншої або почути про успіхи у баскетболі старшої. У нас із дружиною було багато сімейних традицій для моєї служби в армії. Але зараз радіємо тому, що маємо", – підсумував Попенко.

Геннадій Попенко із дружиною Фото: facebook.com/gennadii.popenko

Дочки Геннадія Попенка Фото: instagram.com/popenko_hennadii

Читайте також: Дмитро Дікусар розповів про своїх побратимів та поділився кадрами військового життя: відео.

45-річний Геннадій Попенко став військовослужбовцем ЗСУ влітку 2022 року. Спочатку він служив в одному підрозділі, а через півтора роки його перевели до 59-ї окремої механізованої бригади. Як пояснив Попенко, це "Культурний десант". Це ініціативи, які об'єднують військовослужбовців, які до служби у ЗСУ займалися мистецтвом, культурною діяльністю, а зараз можуть приїжджати до підрозділів і як військовий військовому надавати підтримку, допомогу за допомогою культури.

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

Дружина Геннадія Попенка після деокупації Іванкова займається волонтерським центром у цьому населеному пункті. На даний момент там плетуть маскувальні сітки для різних підрозділів ЗСУ. Дітям також подобається жити під Києвом, а не в самій столиці.

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

Цікаві новини для вас:

  1. Олена Кравець потрапила у скандал з військовою медикинею.
  2. Був в Україні: Євгенія Власова розповіла, як Костянтин Меладзе допоміг їй на початку війни.
  3. Раміна Есхакзай розповіла про нового хлопця-військового і розсекретила, де він служить.

Новини партнерів

Читайте також

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку

Справжній україномовний хлопчик: Даша Квіткова розповіла про виховання дворічного сина Лева

Популярна блогерка Даша Квіткова підкреслила, що її дворічний син Лев не знає російських слів та суржика, а говорить лише українською  

Дата встановлення миру в Україні вже відома: старець Прохор отримав видіння про кінець війни

Старець Прохор отримав видіння, що війна в Україні закінчиться підписанням мирної угоди в кінці 2025 року