Лайм

Продовжуєте зросійщувати суспільство: Гайтану захейтили за російську мову в соцмережах

Співачка нарвалася на критику через новий допис

Українська співачка Гайтана, яка торік оголосила про своє повернення на сцену, зіштовхнулася з хейтом через використання російської мови у соціальних мережах.

На особистій сторінці в Instagram артистка виклала допис, в якому поміркувала про домашній затишок і показала квітку, яка їй "повертає відчуття дому". Публікацію співачка зробила російською, чим викликала гнів українців. Підписники присоромили знаменитість, яка на третій рік повномасштабного вторгнення РФ продовжує вести соціальні мережі мовою ворога.

Читайте також: Вона не їхня: Євгенія Власова заявила, що російська мова не належить Росії.

Фото: instagram.com/gaitanamusic

"Ви публічна людина. Але ви або забули про це, або забули про те, що ви українська співачка, а в Україні війна. І ви не розумієте, що мова є одним із тих факторів, які ворог намагається знищити протягом сотень років. Схоже, ви не знаєте історії України".

"Краще б написала німецькою чи англійською мовою, але мовою вбивць? Особливо зараз";

"Українська мова дає відчуття дому, а не те лайно, яким написаний цей допис".

Фото: instagram.com/gaitanamusic

Фото: instagram.com/gaitanamusic

На запитання підписників, чому вона продовжує виставляти в інформаційний простір дописи російською, Гайтана відповіла, що має родичів, які нібито не зрозуміють текст українською.

"Тому що у мене багато рідних та близьких людей, які спілкуються зі мною різними мовами: українською, російською, німецькою, англійською, французькою... Я люблю, поважаю та обираю людей для себе тільки завдяки їхнім вчинкам", - пояснила співачка у коментарях.

Фото: instagram.com/gaitanamusic

Відповідь співачки шанувальників не переконала. "А я поважаю людей, які під час війни переходять на українську мову. А особливо, коли це стосується публічних особистостей. Щось ви мене розчарували цим дописом", - написала підписниця.

Інший користувач нагадав Гайтані про функцію моментального перекладу в Instagram.

Фото: instagram.com/gaitanamusic

Раніше українська акторка Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтерв'ю.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також