Лайм

Все було російське: вдова Скрябіна згадала, як співак платив за просування української музики

"Він хотів все своє життя, щоб ми відокремилися від Росії"

Вдова Андрія Кузьменка, який трагічно загинув 9 років тому, згадала, як у нульові Кузьма просував українську музику на радіо. За словами Світлани Бабійчук, на той час у ротації було "все російське", а Скрябін завжди хотів, аби Україна відокремилася від російської культури. Музиканту доводилося вирішувати питання фінансово.

"Він дуже хотів достукатися до всіх. На радіо 2000-і роки, а в ці роки був повністю російський шансон. Тоді все було неформатом, все було російське. Він деколи оплачував якісь свої ефіри. Він платив і не раз, всюди платив, аби українська музика звучала", - розповіла вона Тіні Кароль у програмі "Дім Звукозапису".

Читайте також: Був рупором правди: Юрій Рибчинський назвав свою версію смерті Кузьми Скрябіна.

Фото: instagram.com/kuzma.skryabiin

Світлана додала, що Кузьма болісно переживав, що українці, маючи своїх талановитих артистів, слухають російський контент.

"Він хотів все своє життя, щоб ми відокремилися від Росії, від російської культури. Не те, що культури навіть, а щоб це була нація, щоб це були українці. Він бачив ту Європу, їздив по світу і в нього страшенно душа боліла, що в нас настільки розумні люди, і талановиті, і мають свою культуру, а чомусь їмо з порції російської великої імперії", - сказала вона.

Читайте на тему: Був конфлікт через російську музику: Марічка Падалко розповіла, чому її син покинув футбол.

Нагадаємо, Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року внаслідок ДТП поблизу села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. Музикант повертався з Кривого Рогу, де напередодні його гурт відіграв черговий концерт.

Згідно з офіційною версією, Кузьма не впорався з керуванням позашляховика на затяжному повороті та зіткнувся з молоковозом. Отримані травми виявилися несумісними з життям. Після загибелі артиста ходили чутки, що аварія була "замовною", проте слідство у цій справі не розпочиналося.

Окрім вдови Світлани у музиканта залишилася єдина донька Барабара і батько Віктор Кузьмич. Мама Кузьми померла у вересні 2023 року.

Нещодавно донька Кузьми Скрябіна вперше розповіла, як померла її бабуся.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці