Лайм

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, який мобілізувався до війська

Ветеран війни прокоментував скандальний знімок

На початку цього місяця письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан повідомив, що доєднується до своєї підшефної бригади Національної Гвардії України "Хартія". Днями мережу облетіло фото, де лідер гурту "Жадан і Собаки" у цивільному одязі зображений в одному із закладів Харкова. Скандальний знімок вже прокоментував співак і військовослужбовець Нацполіції Андрій Хливнюк, тепер кадр висміяв військовий і поет Олексій Бик.

На своїй facebook-сторінці ветеран війни опублікував знімок Жадана з телефоном у руках і залишив їдкий коментар.

Читайте також: Не знаю, чи він воює: Рудницька засумнівалася у Козловському, який "виставляє фото у формі".

Фото: facebook.com/bik.oleksij

"Всіма забутий окоп під Вовчанськом. Накати 3,14дарів. КАБи. Касетка. Скиди і фпв. Але мужні наші захисники завжди знайдуть мить, щоб написати рідним смс. Наші сонечка, молимося за вас!", - написав Олексій Бик.

Нагадаємо, Сергій Жадан мобілізувався до НГУ 6 червня 2024 року. Письменник опублікував у соцмережі фото у військовій формі та повідомив, що проходить бойову підготовку.

"Вступив до лав 13 бригади НГУ "Хартія". Проходжу військову підготовку. Служу українському народу", - написав він на своїй сторінці у Facebook. Пізніше стало відомо, що до війська доєдналися й інші учасники гурту "Жадан і Собаки".

Читайте також: Учасники гурту "Жадан та Собаки" показалися на навчальному полігоні і звернулися до шанувальників: відео.

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Олексій Бик – український громадсько-політичний та культурний діяч, ветеран російсько-української війни, поет, бард і автор пісні "Добровольці Божої чоти".

Бик захищає країну з 2014 року, на фронт подався добровольцем. Після початку війни на Донбасі воював у складі Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", виконував обов'язки стрільця, стрільця-водія, командира медичної групи.

Фото: facebook.com/bik.oleksij

З лютого 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Олексій служить у лавах ЗСУ. Є командиром інженерно-саперної роти, 3-ї окремої штурмової бригади. У 2023 році брав участь у боях за Бахмут. Має орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Також Олексій Бик має нагороди за свою літературну діяльність. У 2017 році став лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка у номінації "За найкращу першу поетичну збірку".

Фото: facebook.com/bik.oleksij

Раніше Фіма Константиновський розповів про стан Віктора Розового після важкого поранення.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Агресивно і динамічно розвивається: Валерій Харчишин вперше розповів про невиліковну хворобу сина

Лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин назвав діагноз середнього сина та симптоми невиліковної хвороби

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном