Лайм

Учасники гурту "Жадан і Собаки" показалися на навчальному полігоні та звернулися до прихильників: відео

Артисти оголосили про амбітну ціль

Сергій Жадан, який разом з іншими учасниками гурту "Жадан і Собаки" долучився до НГУ "Хартія", звернувся до шанувальників. Письменник разом із колегами Євгеном Турчиновим та Олександром Меренчуком оголосили про збір для підрозділу, до якого вони мобілізувались.

Відомо, що наразі чоловіки перебувають на навчальному полігоні, звідки й записали відеозвернення. Відповідний ролик з'явився на сторінці знаменитого поета в Instagram. Так, метою збору є сума в 1 млн грн задля того, щоб купити усе потрібне для новобранців "Хартії".

Читайте також: Страху не відчуваю: Спартак Суббота висловився про мобілізацію та оновлення даних у ТЦК.

Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

Учасники гурту "Жадан і Собаки" звернулися по допомогу до прихильників, оскільки в найближчому майбутньому в них не буде можливості проводити комерційні заходи та збирати кошти на допомогу таким чином, як це було раніше.

"Ми тепер звертаємося до вас вже як рекрути 13-ї бригади Національної Гвардії України Хартія. Хочем сказати вам таку річ. Ми стояли при витоках створення нашого підрозділу, ми підтримували "Хартію", коли це було ДФТГ, ми підтримували Хартію, коли це був батальйон, ми підтримуємо "Хартію", коли це ціла окрема бригада Національної гвардії України. З очевидних причин ми не матимемо найближчим часом великих комерційних концертів, на яких ми могли б зібрати суму, щоби підтримати своїх побратимів, але ми віримо і сподіваємося на людей, які нас підтримують, які знають, чим ми займаємось, які з нами завжди були весь цей час", - зазначив Жадан у відео.

З цією метою письменник відкрив конверт у Приватбанку. "Доєднуйтеся, допомайгате, разом рухаємося вперед. Слава Україні", - закликав він.

Читайте на тему: Невиліковна хвороба: український режисер пояснив, чому йому не місце на фронті.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Serhiy Zhadan (@serhiy_zhadan)

Нагадаємо, про мобілізацію до 13-ї бригади НГУ "Хартія" зірка оголосив після вечора поезії, який відбувся у київському Палаці спорту наприкінці травня. Разом із ним до підрозділу долучилося ще двоє учасників гурту - Євген Турчинов і Олександр Меренчук, по яких згадувалося вище.

Вперше про рішення Жадана долучитися до війська заговорили ще у березні. Тоді журналістка Марія Малевська в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла про це, посилаючись на слова самого письменника. У той час він не став ні спростовувати, ні підтверджувати цю інформацію.

До слова, 13-та бригада Національної гвардії України "Хартія" була створена як добровольчий підрозділ на початку великої російсько-української війни. Його бійці стояли на захисті Харківщини та одними із перших вийшли на кордон з Росією під час контрнаступу у вересні 2022-го року. Наразі воїни боронять Куп'янсько-Лиманський напрямок. Саме для Хартії Жадан збирав допомогу під час своїх благодійних заходів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві

Це боляче: акторка і дружина військового звернулася до чоловіків, які веселяться в тилу

Акторка театру та кіно Євгенія М'якенька засудила чоловіків, які дозволяють собі виставляти напоказ безтурботне життя, поки інші воюють

Назавжди: Ніколь Кідман романтично привітала чоловіка з 18-ю річницею шлюбу

Оскароносна акторка Ніколь Кідман і кантрі-співак Кіт Урбан показали романтичне фото з нагоди 18-ї річниці весілля