Лайм

Це боляче: акторка і дружина військового звернулася до чоловіків, які веселяться в тилу

Євгенія М'якенька засудила тих, хто виставляє безтурботне життя в мережі

Після початку повномасштабного вторгнення росії багато українських акторів, співаків, ведучих, письменників, наприклад, Сергій Жадан, і діячів культури вирішили добровільно приєднатися до ЗСУ. І доки вони ризикують життям в окопах, інші чоловіки веселяться у тилу, безтурботно відвідуючи ресторани та розважальні заходи. Таку поведінку засудила акторка театру та кіно, а також дружина військового Євгенія М'якенька.

Про це вона розповіла у інтерв'ю виданню OBOZ.UA.

Читайте також: Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті.

Справа в тому, що її чоловік, актор, ведучий свят і сценарист Олександр Зарубей кілька місяців тому підписав контракт із ЗСУ і зараз проходить підготовку в Третю окрему штурмову бригаду. Чоловік давно хотів піти добровольцем, а на початку війни був у теробороні.

"Зараз мій чоловік на навчанні. Ще з початку повномасштабної війни рвався. Сам з Алчевська – зараз це тимчасово окупована територія. Батьки там. І всі ці роки у нього серце не на місці. Спочатку я, коли чула від нього, що хоче йти на фронт, починала плакати, а зараз неймовірно ним пишаюся. Коли почалося вторгнення, він подався в тероборону. Патрулював із чоловіками територію. І йому трошки легше стало, відчув себе корисним", зазначила М'якенька.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Evgeniya Myakenka (@myaksik)

Водночас вона засудила інших чоловіків, які дозволяють собі безтурботно проживати життя, веселитися у громадських місцях та виставляти це напоказ у соцмережах.

"Знаєте, коли Олександр пішов добровольцем, я якось по-іншому почала дивитися на інших чоловіків, на їхні вчинки. Особливо, коли одного разу потрапила на Хрещатик увечері. Скільки здорових мужиків веселяться по ресторанах – мене прямо це саме вибісило. Я не кажу, що всі зараз повинні встати й піти воювати – ні, мова не про це. Навіть військові кажуть, що їм потрібні поряд люди, для яких це свідомий вибір. Бо треба воювати, а не переживати за того, хто морально не готовий. Але коли хтось під час війни поводиться відверто похабно – це боляче. Люди в окопах сидять, життям ризикують. За що? Щоб ти в ресторані веселився? Не треба так напоказ. У багатьох українців розбомбили будинки, повбивали родичів. Ну навіщо їм таке бачити? Я вже кілька разів чула: "Нехай інші йдуть воювати. Я не дурний". А що ти будеш потім розповідати своїм дітям? Синок, я був ухилянтом, дома сидів, боявся вийти? На кого вони повинні рівнятися? Ким виростуть?" риторично запитує актриса.

Фото: instagram.com/myaksik

Читайте також: Зважувався багато часу: лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк приєднався до ЗСУ.

Євгенії М'якенькій 35 років. Знімалася у фільмах та серіалах "Юрчишини", "Папік", "Вир", "Колишня", "Довга дорога на щастя", "Серце матері", "Сімейний консультант" тощо.

На початку повномасштабного вторгнення призупинила свою діяльність, як і інші зірки. Натомість вона волонтерила та долучилася до благодійних ініціатив, а потім пішла працювати продавцем колготок до торгового центру SkyMall.

В 2023 році Євгенія М'якенька повернулася до театру. Вона грає у виставах "Бракований рай" у театрі "Особистості" та "Кайдаші 2.0" у Дикому театрі.

Чоловік Євгенії М'якенької – український актор, сценарист та гуморист Олександр Зарубей. Він родом із Луганської області – закінчив там вуз, кілька років працював в обласному театрі.

Пара виховує 9-річного сина Марка.

Фото: instagram.com/myaksik

Цікаві новини для вас:

  1. Знайшов баланс: Женя Галич розповів, як поєднує військову службу з творчістю.
  2. Дмитро Дікусар розповів про своїх побратимів та поділився кадрами військового життя: відео.
  3. Пішов на війну добровольцем: на фронті загинув український режисер Костянтин Петрик.

Новини партнерів

Читайте також