Лайм

Воював з початку повномасштабного: Сергій Танчинець повідомив про загибель на фронті брата

Воїн загинув разом із побратимом

Боронячи Україну на фронті загинув Дмитро Чендей – брат Сергія Танчинця, який минулого року розлучився з дружиною. Трагічною звісткою лідер гурту "Без обмежень" поділився у соцмережах.

На особистій сторінці у Facebook музикант опублікував фото з полеглим воїном і розповів, що він воював з перших днів великої війни. Також співак висловив співчуття своїй тітці Надії Танчинець, яка втратила сина.

Читайте також: Просто його очікую: кохана "Да Вінчі" розповіла про життя після його загибелі.

Фото: facebook.com / Sergii Tanchynets

"Брат Дмитро Чендей на щиті! Воював з початку повномасштабного... Воїн! Світла пам'ять тобі Братику! Надія Танчинець обіймаю вас усіх...", - написав музикант.

Фото: facebook.com / Sergii Tanchynets

Мама Дмитра розповіла, що її син загинув разом із побратимом під час виконання бойового завдання. 26 червня 2024 року Чендей та його напарник Артем отримали важке поранення, яке, на жаль, було несумісне з життям.

"Діма цього молодого хлопця Артема, якому на третій рік війни лише 19 років, який виріс лише з бабусею, дуже поважав. Говорив, що він серйозніший за багатьох воїнів у роках. Царство Небесне нашим дітям", - написала Надія Танчинець.

Фото: facebook.com/nadezhda.tanchinec

Також жінка процитувала слова загиблого сина, який не вважав себе героєм.

"Можеш пояснювати всім хто спитає. Я ніколи не був правосєком чи націоналістом. Я ніколи не пропагував вирішити це питання (коли воно було просто питанням) силою. Я не маю хисту до зброї та військової справи. Я не вірив що війна буде. Я не вірив що вони (росіяни) можуть вбивати жінок і дітей. Я не вірив що їхні жінки і діти підтримають війну у більшості своїй. Я пішов у військо не завдяки комусь, не всупереч комусь/чомусь, не із-за ідеології або ще чогось. Я прокинувся 24.02.2022 від вибухів, віл дзвону вікон та дверей. Я побачив невтішні новини. Мені дзвонили друзі з області та казали що росіяни їдуть великими колонами, розказували про розстріли та вбивства цивільних. Я зрозумів що якщо вони зайдуть у місто то будуть вбивати або катувати всіх не згодних з ними. Саме тоді в лютому я не включав "героя" не ринувся спасати всіх і вся. Я подумав що потрібно зробити хоч щось… у гіршому випадку я помер би зі зброєю в руках", - передала вона слова Дмитра.

Фото: facebook.com/nadezhda.tanchinec

Раніше Ірина Білик розповіла про загибель на фронті свого друга-хореографа Антона Смецького.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

"Дочекалися!" Фільм Любомира Левицького про Третю штурмову вийшов на NETFLIX

На стрімінговій платформі Netflix вийшов документальний "Ми були рекрутами" режисера Любомира Левицького

Покохав одразу нас трьох: Кацуріна публічно заговорила про стосунки з Дантесом і показала їхні фото

Даша Кацуріна показала сімейні фото з Володимиром Дантесом і дітьми від шлюбу з Михайлом Кацуріним, і тепло звернулася до співака

Письменник Станіслав Асєєв розповів про поранення на фронті і показав уламок, який витягли лікарі

Український письменник та журналіст Станіслав Асєєв, який служить у ЗСУ, отримав осколкове поранення на фронті