Лайм

Цікаві роки: Алла Кудлай згадала гастролі в РФ і стосунки з генералом-росіянином

Сьогодні артистці виповнилося 70 років

Українська співачка Алла Кудлай свого часу виступала в Росії. Напередодні свого 70-річчя народна артистка України згадала гастролі в РФ, пропозицію залишитися в Москві та розрив стосунків з генералом із країни-агресорки.

В інтерв'ю Аліні Доротюк, яке записувалося незадовго до ювілею артистки (23 липня Аллі Кудлай виповнилося 70 років), співачка розповіла, що співала в Росії, коли була солісткою народного хору України імені Григорія Верьовки.

Читайте також: Де зараз і який вигляд має Тарас Петриненко – народний артист і автор неофіційного гімну України.

Фото: Facebook / Алла Кудлай

"По Росії гастролювали тоді. Як згадаю, Боже... Ну то взагалі були роки, цікаві роки, - згадала Кудлай. - Співали та співали. Нас дуже добре приймали".

У 1993 році, коли Алла Кудлай була солісткою радіо і телебачення України, співачці надійшла пропозиція з Москви стати учасницею конкурсу "С песней по жизни". Артистка погодилася, але коли приїхала в столицю РФ, композитор програми захотів, аби Алла Петрівна змінила своє ім'я. Кудлай відмовилася.

"Там багато було Алл. Як ми знаємо Валерія - теж Алла. Хтось там ще... Распутіна, по-моєму", - сказала артистка, зазначивши, що не шкодує, що тоді відмовилася від всерадянської слави.

Фото: Facebook / Алла Кудлай

У 2013 році в одному з інтерв'ю Алла Кудлай розповідала, що розірвала стосунки з генералом із РФ. У розмові з Аліною Доротюк артистка не стала озвучувати причину розставання з росіянином, але натякнула, що її ексобранець був "отруєний пропагандою".

"Щось сказав, але я говорити не буду. Я відразу порвала з ним, і все. Більше нічого не буду говорити. Це для мене така тема - неприємна", - зізналася вона.

У творчій скарбничці народної артистки України багато музичних альбомів, серед яких є платівка з російськомовними піснями. Пояснюючи, чому вона співала російською, Кудлай сказала:

"Ми так жили. Що, ми думали, що брат, братець Кролик, на нас нападе. Всі так робили артисти. Більшість у мене були україномовні пісні, але були й російськомовні пісні. То був мій творчий шлях такий, я на нього вплинути не можу. Повернути час назад – я не можу. Ми так жили. І що ти зробиш – нічого не зробиш. Були, так. І що мені тепер, піти комусь щось доводити?".

Фото: Facebook / Алла Кудлай

Після початку повномасштабної війни Кудлай не виконує своїх російськомовних хітів, а артистів, які продовжують співати російською, засуджує.

"Але це їхня особиста справа, нехай вирішують так, як вони хочуть. Відповідати всім доведеться за вчинені такі речі", - додала артистка.

Нагадаємо, раніше хрещениця Алли Кудлай Настя Каменських заявила, що "не бачить нічого кримінального" у виконанні російськомовних пісень під час повномасштабного вторгнення в РФ в Україну.

Раніше Алла Кудлай зізналася, де перебувають її рідні під час війни.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також