Лайм

Учаснику "Євробачення" від України довелося лікуватися від алкоголізму

Музикант чесно розповів про важку залежність

Український музикант Женя Галич, фронтмен гурту O.Torvald, який у 2017 році представляв Україну на "Євробаченні", розповів про свій алкоголізм і лікування у спеціалізованій клініці.

В інтерв'ю Еммі Антонюк артист, який після початку повномасштабної війни доєднався до війська, зізнався, що через два роки служби почав зловживати алкоголем. У Галича почалася депресія, і він втратив бажання жити.

Читайте також: Знайшов баланс: Женя Галич розповів, як поєднує військову службу з творчістю.

Фото: Скріншот

"Я втратив себе. Фінальною точкою стало те, що коли я приїжджав сюди [до Києва], будь-які свої проблеми я запивав. Мені хотілося розслабити організм, і я це робив за допомогою алкоголю. Мені це подобалося, – зізнається музикант. - Це було повсякденне життя. Якби ти мене побачила ввечері, наприклад рік-півтора тому, то я був плюс-мінус нормальною людиною, просто напідпитку. А якби ти мене побачила вранці, в перші дві години коли я прокидаюся, ти б побачила нещасну людину. Людину, яка страждає, яка не знає куди себе подіти. Починається панічна атака, що робити, як робити, як жити далі. Дуже розсіяний стан і дуже драматичний для мене, хоча я нікому цього не показував".

Поступово артистові ставало гірше, і він перестав відчувати будь-які позитивні емоції.

"В алкоголі є побочка - він вимиває весь серотонін з твого організму, і ти стаєш просто овочем у моральному плані. У тебе немає ніякоє позитивної емоції, взагалі. Тобто ти постійно в драмі, в негативі якомусь", - описав Євген свій стан.

Читайте також: MELOVIN розповів, як дізнався про діабет в період зловживання алкоголем.

Галич зізнається, що він кілька разів намагався зав'язати з алкоголем, але щоразу повертався до згубної пристрасті.

"Алкоголь був побутовий. Мені не просто хотілося горілку глушити літрами. Мені хотілося красиво посидіти вдома у себе, приготувати красиву вечерю і просто побухати самому. Це було прикольно. Камін розпалений увечері, я на відновленні, можу собі дозволити. Один-два-три склянки віскі, смачна грудинка - чому ні", - додав він.

Фото: instagram.com/jenia_galich

За словами музиканта, на той період йому нічого не хотілося: ані музики, ані війни, ані сім'ї. Дружина і діти Галича у цей період перебували за кордоном, куди виїхали через повномасштабне вторгнення. Співак каже, що сім'я не помічала, що з ним відбувається: він регулярно висилав свої бойові і передавав дітям подарунки.

Якось дійшло до того, що на одному з концертів Галич хотів розпустити O.Torvald, оскільки його почали дратувати його колеги. Проте зробити це у нього не вистачило сміливості, і він просто на сцені розплакався.

Читайте також: Втратив усіх своїх друзів: Олег Псюк з Kalush Orchestra розповів про подолання важких залежностей.

В якийсь момент музикант зустрів свою знайому психотерапевтку, яка помітила його проблему. Вони домовилися про сеанс, де експертка чесно сказала, що Євгену потрібен лікар - психіатр.

O.Torvald дослухався до поради знайомої і пішов до клініки. Там йому зробили всілякі тести, провели обстеження організму і призначили лікування – антидепресант та транквілізатори. Якийсь час Галич лікувався на стаціонарі, потім його перевели додому.

Через два-три тижні терапії музикантові стало краще, у нього з'явилося бажання творити. Він запросив своїх колег з O.Torvald до себе додому, перевіз студію та продовжив писати музику.

Також у цьому інтерв'ю Женя Галич зізнався, що ходив на побачення з Христиною Соловій.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також