Лайм

Куди зник Іван Березовський - фіналіст телепроекту "Шанс", який намагався потрапити на "Євробачення"

Що відомо про життя співака

Іван Березовський - оперний співак, який здобув популярність завдяки перемозі у програмі "Караоке на майдані". Далі були телешоу "Шанс", "Голос країни", а також Національний відбір на "Євробачення". Впродовж останніх десяти років виконавець не з'являється на телеекранах і не дає інтерв'ю. Розповідаємо, куди зник артист, який був задіяний у багатьох проектах нашої країни і подавав великі надії.

Читайте також: Що зараз із Павлом Табаковим - переможцем шоу "Голос країни" та зіркою проекту "Шанс".

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

Березовський народився 28 квітня 1984 року у Ярмолинцях Хмельницької області. Співом захоплювався з ранніх років, але у дитинстві професійно вокалом не займався. Будучи третьокласником, Іван переміг на шкільному конкурсі "Ранкова зірка", а коли йому виповнилося 14 - взяв призове місце на всеукраїнському конкурсі "Чорноморські ігри".

Закінчивши середню школу, Березовський вступив до Київського училища імені Глієра на спеціальність "Музичне мистецтво". На другому курсі хлопець серйозно зайнявся академічним співом, і вже після четвертого поїхав до Відня (Австрія) спробувати свої сили у Віденській консерваторії. Івана одразу взяли на магістратуру, минувши п'ять років бакалаврату. Престижний заклад українець закінчив за два роки. На той момент хлопцеві був 21 рік, і він був наймолодшим студентом.

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

Українські глядачі пам'ятають Березовського за телепроектом "Караоке на майдані". Хлопець прийшов на Майдан у третьому сезоні і став його переможцем. Далі Іван став фіналістом програми "Шанс", яка була ідейним продовженням "Караоке на майдані".

У 2010 році Березовський взяв участь у конкурсі "Нова хвиля" (з 2002 по 2014 рік проводився в Юрмалі (Латвія), в 2015-го "переїхав" в Сочі країни-терористки), куди його запросила Тіна Кароль, яка п'ятьма роками раніше стала лауреаткою цього фестивалю. Іван зізнавався, що цей конкурс був для нього психологічно важким.

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

"На "Новій хвилі" було дуже важко. І якщо в мене щось не вийшло, звинувачувати маю тільки себе. Але це був ще й надзвичайно важкий (психологічно) конкурс, і не тому, що ти хвилюєшся, яке місце займеш, а тому, що не так все просто, як хотілося б... Ну і вологий клімат теж дався взнаки, впливаючи на зв'язки", - згадував він в інтерв'ю Хмельницькій газеті "Є".

У 2011 році Березовський пробував свої сили в Нацвідборі на "Євробачення-2011". Співак пройшов у фінал, проте представницею України обрали Міку Ньютон. На відбір Іван прийшов із напівоперною арією Ave Maria, написаною спеціально для нього відомим італійським композитором Романо Мусумарра, який співпрацював із Мірей Матьє, Сільвією Вартан, Селін Діон, Лучіано Паваротті.

На цьому співак не зупинився і вже наступного року взяв участь у вокальному шоу "Голос країни". Тоді серед наставників були зірки-путіністи, зокрема Діана Арбеніна і Валерія, які відкрито підтримали повномасштабний напад Росії на Україну. Своїм тренером Березовський обрав Валерію, яка з січня 2023 року перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

Читайте також: Як склалася доля Сергія Лазановського після перемоги у "Голосі країни": чим займається співак під час війни.

Фото: facebook.com/goloskrainy

Під час участі у телепроектах (з 2007 по 2013 рік) Іван працював у Національному академічному театрі опери та балету України імені Т.Г. Шевченка на посаді стажера артиста.

Після 2014 року Березовський співав на одній сцені зі зрадницями України Таїсією Повалій та Ані Лорак, а також виступав на пропагандистському телеканалі "Інтер", виконуючи радянську пісню "Катюшу" у формі солдата радянської армії.

Фото: tv.ua

Після початку повномасштабної війни Іван Березовський залишився у Києві, одружився і став батьком – у жовтні 2023 року у співака народився син Борис. 28 квітня 2024 року, у день свого 40-річчя, Березовський хрестив первістка у столичному Спасо-Преображенському соборі.

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

"Насамперед дякую ЗСУ, адже саме їхніми зусиллями можемо продовжувати жити та ростити дітей. Дякую усім, хто продовжує допомагати і підтримувати армію. Дякую усім, хто поруч з моєю родиною, - писав Іван на своїй facebook-сторінці. - Тримаймо стрій, продовжуймо підтримувати військо та будьмо єдині у своїй боротьбі за волю й незалежність!".

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

Чим нині займається Березовський – він публічно не розповідає. Відомо, що в період великої війни співак здобув ще одну вищу освіту – у соцмережі він ділився фотографією диплома магістра. У грудні 2023 року Іван закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

Фото: facebook.com/ivanberezovskyi

Дізнайтеся також, куди зникла Марія Рак, яка була суперницею Монатіка на "Х-факторі" і підопічною співака на "Голосі країни".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також