Лайм

Куди зник латвійський співак Стас Шурінс, який будував кар'єру в Україні і зустрічався з MamaRika

Що відомо про життя та громадянську позицію музиканта

Стас Шурінс (справжнє прізвище – Шурін) – латвійський співак, автор пісень, композитор, переможець українських шоу "Фабрика зірок" і "Танці з зірками". Музикант активно будував кар'єру в Україні, але покинув країну напередодні війни на Донбасі та анексії росіянами Криму. Через шість років латиш повернувся на українську сцену і заявив про себе україномовним треком. Проте невдовзі знову зник з інфопростору. Розповідаємо, де зараз перебуває співак і що говорить про повномасштабне вторгнення РФ.

Читайте також: Що стало з братами Борисенками, які прославилися на "Фабриці зірок", але зникли зі сцени.

Фото: facebook.com/StasShurinsOfficial

Шурінс народився 1 червня 1990 року в Ризі, Латвія. Вокальні здібності з'явилися у Стаса змалку, він ходив у музичну школу і займався з професійними співаками. Шурінс з юних років брав участь у різноманітних музичних конкурсах, а у 2009 році приїхав в Україну і став учасником шоу "Фабрика зірок-3", яке зрештою виграв.

На проекті у Шурінса почалися стосунки з українською співачкою MamaRika (Настя Кочетова), яка також була учасницею третьої "Фабрики" і мала тоді сценічне ім'я Еріка. Пара була разом не лише в житті, а й на сцені, але їхній романтичний і творчий союз тривав недовго. Невдовзі Стас і Настя розійшлися, ініціатором став Шурінс.

Фото: tochka.net

Після закінчення роману колишні закохані стосунки не підтримують. Також співачка не знає, як нині склалася доля Стаса.

"В нас реально був роман. І він класний, талановитий хлопець. Я не знаю, що з ним, як у нього склалася доля. Після Фабрики бачились кілька разів. Тусили разом, а потім загубилися. Дуже багато років не в темі, - зізнавалася MamaRika у 2023 році. - Наша історія із ним закінчилася. Ми не контактували, він мені не близька людина дуже давно. Навіть думки не було, щоби йому написати після повномасштабного вторгнення".

У 2011 році Шурінс переміг у танцювальному проекті "Танці з зірками", який тоді транслював канал СТБ. Того ж року увійшов у топ-25 найкрасивіших чоловіків України за версією журналу Viva!

Фото: facebook.com/StasShurinsOfficial

У 2014-му пробував свої сили в Нацвідборі на "Євробачення-2014". За результатами голосування латиш не пройшов до десятки і не зміг продовжити боротьбу за можливість представити Україну на міжнародному конкурсі.

Того ж року Стас поставив кар'єру на паузу, виїхав з України, пояснивши тоді це "важкою політичною ситуацією". І лише через сім років зізнався, що причина переїзду до Німеччини була в іншому. Піти зі сцени та виїхати з Києва співакові довелося через важку хворобу дружини, у якої діагностували пухлину мозку.

Читайте також: Що стало з переможцем "Фабрики зірок" Олександром Бодянським, який зустрічався з Цибульською.

Фото: facebook.com/StasShurinsOfficial

"У жовтні 2013 року моїй дружині зробили операцію на мозку, - розповідав Шурінс Лесі Нікітюк у 2020 році. - У листопаді того ж року ми провели презентацію нового альбому в Україні, а наступного року через певні події довелося скасувати тур. Ми залишилися взагалі без грошей, бо в тур вклали все, що в нас було. Нам навіть не було на що знімати квартиру в Україні. Довелося поїхати з України: дружині потрібна була реабілітація, тому ми поїхали до Німеччини, тут живуть її батьки".

У Німеччині Стас працював листоношою, але музику не полишив. У 2016 році співак взяв участь у проекті The Voice of Germany (німецький "Голос країни") і став його фіналістом.

Фото: facebook.com/StasShurinsOfficial

Стас Шурінс одружився у 2012 році, але тему особистого життя обговорювати не любить. Співак не показує фото дружини, відомо лише, що її звуть Віолетта. Жінка нібито набагато старша за виконавця, якому цьогоріч виповнилося 34 роки. Шурінс розповідав, що йому дуже пощастило з дружиною, і саме вона дала "стусан під зад", аби він повернувся на сцену.

У 2019 році латвійський співак повернувся в Україну, випустив україномовну пісню "Перемагай", присвячену паралімпійцям. Її авторкою стала солістка гурту VLASNA Тетяна Власова.

"Пісня "Перемагай" – мій перший сольний трек українською мовою, моя гордість. Сподіваюся, що дуже скоро настане той день, коли я сам зможу похвалитися авторством подібного тексту", - говорив Шурінс.

Що Стас Шурінс говорить про війну в Україні

Після початку повномасштабного вторгнення співак написав емоційний допис, в якому звернувся до шанувальників із закликом не вірити російській пропаганді.

"Мозок не в змозі вдягнути в слова все, що через нього проноситься щомиті... війна...війна! Як у когось повертається язик назвати це "освободительной операцией"?! Що і від кого "освобождают"?! Україну від українців?! Хто визволитель?! Путін і вся його свита?! Хто просив вас про це?! - написав Стас у себе на facebook-сторінці 10 березня 2022 року.

Фото: facebook.com/StasShurinsOfficial

"Як вийшло так, що перші особи Російського правлячого апарату стали називати Україну країною нацистів?! Нацистів! Як вийшло, що багато хто в це повірив?! Люди! Благаю! Не вірте в це лайно! Це неправда! Український народ - один із найдружніших і гостинних на нашій землі! Я не українець, але я кілька років жив в Україні. Україна стала моїм другим домом. Україна дала мені шанс стати тим, ким я мріяв стати з раннього дитинства. Україна прийняла мене як свого! А я громадянин Латвії і спочатку ні слова українською вимовити не міг...", - додав він.

У квітні 2022-го Шурінс випустив кліп на пісню One Of Them, де показав кадри воєнних злочинів росіян на території нашої країни. І хоча сам трек присвячений не лише війні в Україні, кошти від монетизації відео співак обіцяв направити на допомогу українцям.

"Доходи від цього треку підуть на допомогу людям, які постраждали від війни в Україні. Загалом трек присвячений насущним проблемам, з якими зіткнувся світ останніми роками. Це проблеми воєн, насильства, жорстокості, голоду, екологічних катастроф, тоталітаризму, нацизму, а також гуманітарної катастрофи людства загалом", - сказано у релізі.

Також на сторінці латиша є дописи з кадрами зі зруйнованих українських міст із закликом зупинити війну в Україні.

Де зараз знаходиться Стас Шурінс - достеменно невідомо. Ймовірно, він живе в Німеччині - саме таке місце розташування можна побачити в його профілі в Instagram.

Фото: instagram.com/shurins

Раніше ми розповідали, як склалося життя учасників першої української "Фабрики зірок": хто став найуспішнішим.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також