Лайм

Куди зникла Марія Рак, яка була суперницею Монатіка на "Х-факторі" і підопічною співака на "Голосі країни"

Що відомо про життя вокалістки

Марія Рак – українська співачка, суперфіналістка першого сезону шоу "Х-фактор", переможцем якого став Олексій Кузнєцов. Вокалістка подавала великі надії, але підкорити велику сцену так і не змогла – дівчина повістю присвятила себе материнству. Через десять років, коли її син підріс, виконавиця знову заявила про себе, ставши учасницею вокального проекту "Голос країни". Після його закінчення Маша знову зникла з музичних радарів. Розповідаємо, що відомо про творче і особисте життя співачки, а також де вона перебуває у період повномасштабної війни.

Читайте також: Куди зникла співачка Еліна Іващенко: переможниця "Х-фактора" працює на круїзному лайнері.

Марія Рак на "Голосі країни" Фото: instagram.com/mariarak_official

Марія Рак родом з Бородянки, що на Київщині. Співом Маша захопилася у 3 роки, і з того часу мріяла стати відомою співачкою. Пізніше закінчила музичну школу за класом гітари та Київську естрадно-циркову академію ім. Л. Утьосова, де навчалася естрадного вокалу.

Коли Маші виповнилося 16, вона стала учасницею шоу "Х-фактор", де потрапила до команди "Дівчата" Ігоря Кондратюка. Перший сезон вийшов у ефір у вересні 2010 року на телеканалі СТБ.

Маша Рак зі своїм наставником Ігорем Кондратюком Фото: tochka.net

Боротьба у проекті була нелегкою, але Рак змогла дійти до суперфіналу, посівши друге місце. У телешоу Марія познайомилася і Дмитром Монатіком, який був у команді "Колективи" білоруського репера Серьоги, який підтримав повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

На "Х-факторі" у Марії Рак зав'язалися дружні стосунки з Монатіком, і вони продовжили спілкуватися, коли кар'єра Дмитра пішла вгору.

"Ми з перших днів стали друзями, у нас не було якихось притирок. На початку його кар'єри брала участь у його концертах, приходила просто підтримати, послухати. Я завжди захоплювалася ним як особистістю, як творчою одиницею", - розповідала дівчина в інтерв'ю. kp.ua.

Читайте також: Як склалася доля Сергія Лазановського після перемоги у "Голосі країни": чим займається співак під час війни.

Марія на "Х-факторі" Фото: tochka.net

Через три роки після участі у "Х-факторі" Маша завагітніла, вийшла заміж і перестала з усіма спілкуватися. Рак говорила, що "сильно пішла в себе і материнство", навіть "з певним фанатизмом".

"Три роки я фанатично займалася дитиною, її вихованням. Домашні пологи, еко-материнство, лише грудне вигодовування, спільний сон - все це вимагало дуже багато уваги та сил. І я сильно видихнулася за цей період. А понесло мене конкретно. Я думала, що материнство – моє покликання, що мені взагалі треба бути доулою [жінка, яка допомагає вагітній у підготовці до пологів та у самих пологах]. Я сама випікала хліб, ми жили на дачі, у лісі без зв'язку по 2-3 тижні. Був період, коли ми просто переїжджали з місця на місце", - зізнавалася вона.

весілля Марії Рак Фото: instagram.com/mariarak_official

У 2020 році в житті співачки сталося розлучення. Марія Рак і Олександр Чунін, бас-гітарист гурту The Maneken Євгенія Філатова, були разом 11 років.

"Не вийшло з нас гармонійної пари, яка рухається разом. У нас вийшло так, що кожен сам по собі, один тягне в один бік, інший - в інший. Виходив повний дисбаланс. І добре, що ми знайшли сміливість собі в цьому зізнатися" - говорила вона.

Читайте також: Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги у "Голосі країни".

Марія Рак із колишнім чоловіком та сином Фото: instagram.com/mariarak_official

Коли синові Марії виповнилося 3 роки, вона почала пробувати повертатися у своє звичне життя, оскільки їй не вистачало музики. Вокалістка почала ходити на різні кастинги, але всі спроби були марними.

У 2021 році Рак стала учасницею 11 сезону шоу "Голос країни". Для "сліпих прослуховувань" вокалістка вибрала пісню Вітні Г'юстон - Queen of the night, і не помилилася - до неї розвернулися всі тренери. Першим своє крісло розвернув MONATIK, адже впізнав Машу з перших нот. Вокалістка пішла до команди "ритмоловів", але до прямих ефірів не дійшла.

Участь Марії Рак у шоу "Голос країни" обернулася скандалом. Під час вокальних боїв Монатік обрав іншу учасницю, оскільки та, за словами зіркового тренера, заспівала краще. Машу судді могли врятувати за допомогою "крадіжки" до своєї команди, проте вокалістка відмовилася.

"Я з вдячністю звертаюся до суддів і залишаю проект, тому що мені хотілося попрацювати саме з тобою, Дімо", - сказала вона.

Ці слова обурили наставницю іншої команди – Тіну Кароль. Співачка звинуватила Марію у маніпуляціях проектом і Монатіком. Зрештою суддям вдалося вмовити дівчину продовжити участь у шоу, і Надя Дорофєєва запросила її до своєї команди. "Гаразд", - сказала Рак. "Не "гаразд", а дякую!", - прокоментувала Кароль.

Поведінку Марії Рак тоді розкритикували користувачі мережі, на що дівчина написала розгорнутий допис. Артситка заявила, що автори шоу показали не все.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюджень Maria Rak (@mariarak_official)

Де зараз знаходиться Марія Рак – достеменно невідомо. Судячи з її сторінки в Instagram, у березні 2022 року вона разом із сином виїхала до Бельгії, де нині дає благодійні концерти на підтримку нашої країни.

Повномасштабна війна застала співачку вдома. Напередодні ввечері вона відчула тривогу і лягла спати разом із дитиною.

"23.02.22 вкладаючи Женю, я вперше за довгий час не пішла до себе, а залишилась спати з ним. Тривога звеніла в повітрі, та впевненість у тому, що війна неможлива, була сильніша. Тому, прокинувшись вночі від вибухів, я не могла повірити, що це не наснилось. Тільки виття сигналізацій і спалахи світла у вікнах дому навпроти, підтвердили - це почула не тільки я. Тоді, вистачало сил мріяти, що все завершиться дуже швидко. Залишки ілюзій про братські народи, давали віру, що вони нам обов’язково допоможуть і скоро це зупинять (зараз навіть смішно згадувати), - згадувала Марія у лютому 2023 року.

Читайте також: Що зараз із Павлом Табаковим - переможцем шоу "Голос країни" та зіркою проекту "Шанс".

Співачка із сином Женею Фото: instagram.com/mariarak_official

Через півроку, на День Незалежності, Рак приїжджала в Україну, до рідної Бородянки, яку зруйнували росіяни. Співачку запросили виступити на площі Шевченка.

"Для мене було так хвилююче, що саме у цей день здійснила свою мрію, знову співати на рідній землі, для рідних людей. Дякую тобі, моя країна, за це всеохоплююче почуття гордості за тебе, за це бажання жити і співати. Це все завдяки тобі, це все завдяки глибокому усвідомленню, хто я є, де моє коріння і як насправді важливий для мене цей звʼязок. Я щиро бажаю тобі якнайшвидшої перемоги, відбудови і процвітання. Ти так цього заслуговуєш", - писала вона.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Maria Rak (@mariarak_official)

16 червня 2024 року Марії Рак виповнилося 36 років, і цього дня співачка втілила в життя свою дитячу мрію – відвідала Діснейленд.

Маша Рак зараз Фото: instagram.com/mariarak_official

Дізнайтесь також, куди зник Олександр Порядинський - переможець "Х-фактора", який напрочуд схуд і дійшов до Нацвідбору.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також