Лайм

Це дуже незручно: Олена Зеленська відповіла, чи спускається з дітьми в укриття під час тривоги

Перша леді України дала велике інтерв'ю

Попри те, що дружина і діти Володимира Зеленського під час повномасштабного вторгнення РФ залишаються в Україні, сім'я живе окремо. Президент майже три роки проживає на роботі, а перша леді з сином і донькою – у приватному будинку.

В інтерв'ю "Ми-Україна" Олена Зеленська розповіла, як її сім'я реагує на нічні ракетні атаки росіян і чи спускаються вони в укриття під час повітряної небезпеки.

Читайте також: Розуміє, чому я не з ним: Зеленський розповів про спілкування з 10-річним сином під час війни.

Перша леді України Олена Зеленська Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ми всі вже втомилися від цих умов, в які нас, на жаль, ставить війна, але я впевнена, що спускатися в укриття дуже потрібно. Я спускаюся. Вночі кожного разу. Беру дітей, маю їх розбудити, беремо своїх собак, кота тягнемо до підвалу, - зізналася вона. - Але я в той же час розумію, що мені пощастило, що я можу спуститися в підвал в своєму будинку і уявляю як в цей час люди ідуть в метро. На жаль, це дуже незручно, це вимотує, ми зранку невиспані, дітям потрібно йти до школи, але це рятує життя".

Читайте також: Немає доступу: Олена Кравець зізналася, що не спілкується з родиною своїх кумів Зеленських.

Перша леді закликає українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги і спускатися в укриття під час кожної небезпеки.

"Раз за разом, коли ми рахуємо жертв після чергових обстрілів, ми бачимо, що, якщо би було укриття, якщо б люди могли спуститися - врятувалися б. Потрібно дотримуватися цих правил. Як би нам це не набридло, як би нам не було це важко, складно, переривати роботу, переривати навчання, шукати в незнайомому місці метро, але це рятує", - наголосила Олена Зеленська.

Сім'я Володимира Зеленського на сторінках Vogue Ukraine, 2019 рік Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Також дружина президента відповіла, як її сім'я переживає енергетичну кризу у країні. Перша леді України зізналася, що в їхньому будинку також відключають електроенергію і вона з дітьми знає, що таке життя при свічках.

"Світло авжеж зникає. Ми ж живемо в одній енергосистемі. Цього року в мене трішечки легше, тому що працює генератор. Налагодили його роботу, голосно, але це рятує, - розповіла Зеленська. - Були у нас з дітьми вечори романтичні, навіть подобалося іноді. Вечеряли при свічках, книжки читали, грали в якісь настільні ігри, коли можна було, лягали спати раніше".

Раніше Олена Зеленська розповідала, як повномасштабна війна вплинула на її емоційний стан.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також