Лайм

Амадору Лопесу пропонували пришвидшити отримання українського громадянства за хабар: співак назвав суму

Співак з Венесуели живе в Україні вже 22 роки

Амадор Лопес - серед знаменитостей, які народилися і виросли далеко за межами України, але всім серцем люблять нашу країну і пройшли не одне "бюрократичне коло", аби отримати український паспорт. Співак, який офіційно став українцем за кілька днів до початку великої війни, зізнався, що міг отримати громадянство раніше, якби заплатив хабар.

В інтерв'ю Славі Дьоміну артист з Венесуели заявив, що йому пропонували прискорити процедуру у незаконний спосіб, і коштує це 15 тисяч доларів. Амадору, як зірці, робили "знижку" – 10 тисяч доларів. Лопес від цієї пропозиції відмовився і пояснив, чому.

Читайте також: Все вирішить президент: Євген Сморигін розповів про іспит для отримання громадянства України.

Фото: instagram.com/amadorlopez_rumberos

"Бо я українець, я люблю цю країну і я стільки хочу зробити і стільки роблю для того, щоб бути тут гідним громадянином України, - сказав він. - І слава Богу, що я не дав згоди на це. Я це робив дуже довго, дуже проблематично, але це зробив".

За словами Амадора, він навіть не звертався з особистим проханням до Володимира Зеленського, з яким перетинався на знімальному майданчику, коли той ще не був президентом.

"У мене з нашим шановним президентом були роки співпраці на різних концертах, є номер телефону. Ну я ж не буду дзвонити, ну навіщо?!", - сказав він. Проте Лопес просив спільних знайомих з шоубізнесу "достукатися" до Зеленського, який підписує громадянство.

Фото: instagram.com/amadorlopez_rumberos

Амадор Лопес живе в Україні з 2000 року, однак український паспорт отримав лише через 22 роки - 3 лютого 2022 року, у свій день народження. Зрадником своєї батьківщини співак і хореограф з Венесуели себе не вважає, оскільки почувається українцем.

"Я так мріяв про це громадянство, я відчував, що я більше українець, а не венесуелець. Я коли повертався до Венесуели, ніхто не вірив, що я венесуелец, а тут я не українець. Це не означає, що я не люблю Венесуелу, я дуже люблю, але є Амадор, який був маленький до 16 років у Венесуелі, і зараз, ким я бачу себе і ким я є - українець".

Після початку повномасштабної війни Ектор Хіменес-Браво заявив про перехід на українську.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також