Лайм

Донька Анатолія Анатоліча відмовилась від екскурсії в Мілані через російську: ведучий нагадав про важливість мови

Багатодітний батько поділився розмовою зі своєю дитиною

Старша донька Анатолія Анатоліча знаходиться в Мілані (Італія), де в неї була запланована екскурсія. 13-річна дівчинка з компанією друзів вирішили не йти на неї, оскільки екскурсовод говорила російською. Телеведучий похвалив свою дитину за те, що вона проявила свою громадянську позицію і вкотре нагадав українцям про важливість мови.

"Я пишаюся позицією своєї старшої доньки. Вона бачить все і аналізує. І робить висновки, - сказав багатодітний батько в Instagram. - Вона знає французьку, англійську, українську в свої 13. Вона рефлексує. Вона пишається. Вона розуміє. Вона моя донька і можливо пафосно прозвучить, але й донька України. За нею і такими як вона наше майбутнє. Космополітичне. Сучасне. Європейське".

Читайте також: Чи вважав би я це щастям - вижити: Анатолій Анатоліч поставив себе на місце чоловіка, чия сім'я загинула у Львові.

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

Далі телеведучий на прикладі деяких українських блогерів, які почали повертатися до російської, бо їм, мовляв, "так удобно", пояснив, чому є різниця якою мовою розмовляти.

"Нам так удобно". Це найтупіший аргумент, який я чув, – сказав Анатоліч. - Мені було б зручно заходити в банк і брати стільки грошей, скільки хочу. Мені було б зручно їздити на червоний, бо нєудобно витрачати час на чекання поки загориться зелений. Мені було б зручно ходити влітку без одягу, що. Легше спеку переносити. Мені було б зручно не шукати туалет, а ходити там , де я в дану секунду сиджу, чи стою. Аргумент про те що "так удобно" абсолютно маргінальний. Безхребетний. Бо є суспільство. І ми частина соціуму, де граємо за правилами".

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

За словами телеведучого, аргумент "какая разніца" звучить як знущання, оскільки різниця очевидна. "Мова – це найпростіший ідентифікатор, хто ти є", - підкреслив він.

"В окупованих містах і селах перше що роблять росіяни, це завозять свої підручники. Майже буквально за російськими танками слідом йдуть балерини, потім несуть підручники, а за ними вже радісно в формі ФСБ біжать російські спортсмени", - додав Анатолій Анатоліч.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Анатолій Анатоліч (@anatoliyanatolich)

Раніше Анатолій Анатоліч розкрив секрет підвищення настрою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також