Лайм

Дуже зацінили: Клопотенко розповів, що замовляли Дуглас і Блінкен в його ресторані

Іноземні гості здобули новий гастрономічний досвід

Напередодні переможець кулінарного шоу "МастерШеф-5" Євген Клопотенко приймав у себе в ресторані "Сто років тому вперед" у Києві почесних гостей - держсекретаря США Ентоні Блінкена з американською делегацією і оскароносного актора Майкла Дугласа з сином.

Про це ресторатор розповів на своїй сторінці в Instagram. Клопотенко зізнався, що був приємно шокований вибором закладу іноземними гостями, яких мав честь познайомити з українською кухнею. "Щойно Майкл Дуглас був, через три години був Ентоні Блінкен, тут перекрили все... А я просто переможець 5 сезону "МастерШеф" Євген Клопотенко", - поділився він емоціями.

Читайте також: Урсула фон дер Ляйєн завжди замовляє форель, а Борис Джонсон – сирники – Євген Клопотенко.

Фото: instagram.com/klopotenko

Також Євген показав фото з Майклом Дугласом і Ентоні Блінкеном та розповів, якими українськими стравами їх годував.

"Що їли сьогоднішні гості: борщ, качана каша, копчені груші, домашня олія зі спеціями, закуска з білого буряка, верещака, квас, свіжоспечений хлібчик, дуже зацінили", - розповів шеф-кухар, який популяризує українську кухню, експериментує зі смаками і використовує у своїх стравах спеції та прянощі, вирощені в Україні.

Фото: instagram.com/klopotenko

На сторінці "Сто років тому вперед" в Instagram сказано, що почесні гості також куштували бджіл і казали, що вони - смачні. В ресторані Євгена Клопотенка іх подають як закуску, яку готують з підмору – тіл померлих медоносних бджіл.

"Ми готуємо підмор - комах, які відмерли в природній для їх циклу життя спосіб. Підмор використовують по-різному: в медицині, в настоянки, а ми - готуємо закуску", - пояснювали у закладі.

Ціна закуски з бджіл з медом, соусом з ягід та обліпихи коштує 180 грн.

Фото: instagram.com/100rokivtomuvpered

Держсекретар США Ентоні Блінкен з офіційним візитом приїжджав до Києва 11 вересня. Цього дня українською столицею прогулявся й американський актор Майкл Дуглас, який 12 вересня візьме участь у четвертому Саміті перших леді та джентльменів, ініційованому та організованому першою леді України Оленою Зеленською.

Читайте також: Не приймають подарунки: Клопотенко розповів, як не зміг передати Олені Зеленській банку варення.

Фото: instagram.com/klopotenko

Фото: instagram.com/klopotenko

Фото: instagram.com/klopotenko

Фото: instagram.com/klopotenko

Раніше Євген Клопотенко відповів, кому б він відмовив в обслуговуванні у власному ресторані.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також