Напередодні переможець кулінарного шоу "МастерШеф-5" Євген Клопотенко приймав у себе в ресторані "Сто років тому вперед" у Києві почесних гостей - держсекретаря США Ентоні Блінкена з американською делегацією і оскароносного актора Майкла Дугласа з сином.
Про це ресторатор розповів на своїй сторінці в Instagram. Клопотенко зізнався, що був приємно шокований вибором закладу іноземними гостями, яких мав честь познайомити з українською кухнею. "Щойно Майкл Дуглас був, через три години був Ентоні Блінкен, тут перекрили все... А я просто переможець 5 сезону "МастерШеф" Євген Клопотенко", - поділився він емоціями.
Читайте також: Урсула фон дер Ляйєн завжди замовляє форель, а Борис Джонсон – сирники – Євген Клопотенко.
Також Євген показав фото з Майклом Дугласом і Ентоні Блінкеном та розповів, якими українськими стравами їх годував.
"Що їли сьогоднішні гості: борщ, качана каша, копчені груші, домашня олія зі спеціями, закуска з білого буряка, верещака, квас, свіжоспечений хлібчик, дуже зацінили", - розповів шеф-кухар, який популяризує українську кухню, експериментує зі смаками і використовує у своїх стравах спеції та прянощі, вирощені в Україні.
На сторінці "Сто років тому вперед" в Instagram сказано, що почесні гості також куштували бджіл і казали, що вони - смачні. В ресторані Євгена Клопотенка іх подають як закуску, яку готують з підмору – тіл померлих медоносних бджіл.
"Ми готуємо підмор - комах, які відмерли в природній для їх циклу життя спосіб. Підмор використовують по-різному: в медицині, в настоянки, а ми - готуємо закуску", - пояснювали у закладі.
Ціна закуски з бджіл з медом, соусом з ягід та обліпихи коштує 180 грн.
Держсекретар США Ентоні Блінкен з офіційним візитом приїжджав до Києва 11 вересня. Цього дня українською столицею прогулявся й американський актор Майкл Дуглас, який 12 вересня візьме участь у четвертому Саміті перших леді та джентльменів, ініційованому та організованому першою леді України Оленою Зеленською.
Читайте також: Не приймають подарунки: Клопотенко розповів, як не зміг передати Олені Зеленській банку варення.
Раніше Євген Клопотенко відповів, кому б він відмовив в обслуговуванні у власному ресторані.