Лайм

"Це ви вбиваєте своїх людей": акторка Віра Кобзар розповіла про родичів в Росії, які просочені пропагандою

Зірка не приховує, що ця тема для неї дуже болісна

Українська акторка Віра Кобзар народилася у російському Іркутську. В Росії у зірки "Скаженого весілля" залишилося багато родичів по батьковій лінії, які не хочуть чути правду про війну в Україні.

У програмі "Точка опори" на телеканалі "Дім" артистка розповіла, як намагалася достукатися до близьких людей на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також: Йому промили мозок повністю: Світлана Тарабарова розповіла, як зреклася рідного дядька в Росії.

"Після повномасштабного вторгнення я отримала від них повідомлення: "Що ми і як ми?", як мені здавалося турботу про нас. "Ми ж нічого не знаємо". Я намагалася бути освітянкою для них. Відправляла, писала не з чиїхось слів, а писала те, що сама переживала, мої діти, те, що мої близькі люди переживали, і полон, і все це я писала", - розповіла акторка.

За словами Кобзар, вона доносила правду до того моменту, поки не зрозуміла, що її родичі в Росії вважають за краще вірити своєму телевізору, аніж рідній людині.

"Рідна тітка, татова сестра, сказала, процитую: "Избавь меня от фейков! Это вы - фашисты, нацисты, убиваете своих людей!". Я написала їй, що ти береш участь в геноциді мого народу. І все, ми всіх відписали, - сказала вона. - Ще намагалися писати з інших джерел, намагалися нам відкрити очі".

Читайте також: Ольга Сумська прокоментувала хейт у бік її доньки, яка живе і працює в Росії.

Нині Віра не спілкується з російськими родичами, просоченими кремлівською пропагандою. Останній раз акторка виходила на зв'язок з ріднею після смерті своєї мами півтора роки тому. Повідомити про трагедію її попросив батько.

"Сповістили і назад заблоковані ці номери. І все. В соцмережах звичайно ні, так, в особисті - ні, - додала Кобзар. - Звичайно це боляче. Це дуже боляче".

Віра Кобзар – українська актриса театру, телебачення і кіно. Знялася у кінопроектах "Скажене весілля", "Родичі" і "Папік". Одна з останніх прем'єр – серіал "Сховища. Вісім історій".

Дізнайтеся також, у кого ще з зірок родичі живуть у Росії, мовчать чи підтримують війну.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також