Лайм

Російські зірки родом з України, які зрадили своє коріння і не засуджують воєнну агресію РФ

Ці знаменитості обрали кар'єру та криваві рублі

У числі зірок, які забули Батьківщину та обрали "руський мір", не лише Ані Лорак, Таїсія Повалій, Галина Безрук чи Антоніна Паперна. Є і чимало інших російських знаменитостей, які насправді є уродженцями України. Детальніше про них - читайте далі.

Читайте також: Зрадниця Таїсія Повалій розповіла про стосунки з сином, який на словах підтримує Україну.

Фото: instagram.com/_nonna_grishaeva_fan_, wikipedia

Анжеліка Варум

Російська естрадна співачка народилася та виросла у Львові. Після закінчення школи, у 1987 році, вона перебралася до Москви, де на той момент її батько працював на посаді музичного керівника у гурті естрадного виконавця Валерія Леонтьєва. Артистка намагалася стати студенткою Московського театрального училища імені Щукіна, але не пройшла через наявність українського акценту.

Що стосується російської агресії в Україні, то разом з чоловіком, російським виконавцем-путіністом Леонідом Агутіним, вона робить вигляд, що ніякої війни на її Батьківщині немає. Свою позицію уродженка Львова висловила на тлі чуток про те, що разом із Агутіним виступила на благодійному концерті на підтримку України. Тоді йшлося про те, що зі сцени вони нібито говорили "Ні війні". Подібні чутки представники зірок поспішили спростувати:

"Не потрібно перебріхувати слова і ніяких гасел артисти не вимовляли! Досить піти на сторінки артистів і прочитати. Артисти висловили своє співчуття безневинним жертвам бойових дій і виступили за переговори! А участь Агутіна і Варум у концерті "на підтримку України", що відбувся 20 березня 2022 року, — це чиста брехня. Будь-який бажаючий може подивитися концерт в Ютубі. Хто не полінується - той побачить, що артисти там не виступали і заяв там не робили".

Фото: instagram.com/avarum

Ігор Крутой

Для багатьох це може виявитися несподіванкою, але російський композитор є уродженцем міста Гайворон, що в Кіровоградській області. Після закінчення музичної школи Крутой вступив на теоретичний факультет Кіровоградського музичного училища, яке закінчив з відзнакою у 1974-му. Намагався вступити до Київської консерваторії, проте не зміг, тому змушений був близько року працювати викладачем музики в українській сільській глибинці.

У 1979 році закінчив диригентсько-хорове відділення Миколаївського музичного педагогічного інституту, і у період навчання став підробляти в одному з ресторанів. Також у той час він знайомиться з ще одним уродженцем України - Олександром Сєровим, для якого починає створювати пісні. Після цього композитор пише композиції для низки інших радянських естрадних виконавців: Кобзона, Пугачової, Леонтьєва та інших. Після розпаду СРСР обрав для свого професійного розвитку РФ, де залишається і нині.

Читайте на тему: Зрадник Юрій Бардаш у Москві мріє про окупацію України і готується отримати російський паспорт.

Війну Росії проти України чоловік називав "штучною спробою посварити два братніх народи":

"Так, Україна — це моя батьківщина. Там похований мій батько, там живе мій близький друг Рінат Ахметов. Зрозуміло, що у нас сьогодні є теми для суперечок, але він як і раніше мій найближчий друг...Олександр Солженіцин за багато років до нинішніх подій попереджав, що протистояння між Росією і Україною неминуче... Як він міг це передбачити за стільки років? Але думаю, що зараз між нами не війна, а штучна спроба конвертувати сьогоднішню невлаштованість українців у ненависть до Росії і розсварити два брат­ських народи років на 100".

Окрім того, в одному з інтерв'ю заявляв, що сподівається на примирення росіян та українців:

"Це зробити нелегко, тому що ми інтегровані і ментально, і економічно, і кровно. Так, на час можна посіяти ворожнечу. Але я дуже сподіваюся, що скоро наші відносини нормалізуються. Вже бачу рух в цьому напрямку".

Фото: wikipedia

Олександр Сєров

Цей російський виконавець є уродженцем українського села Ковалівка, що розташоване в Миколаївській області. Після закінчення школи та служби в морському флоті хлопець зайнявся розвитком музичної кар'єри: спершу він виступав у Краснодарі у складі ансамблю "Іва", потім був учасником низки інших колективів. На початку 80-х років розпочав сольну кар'єру. Окрім того, у 1982-84 роках був керівником ВІА "Черемош" у Чернівцях, учасниками якого були сестри Софії Ротару - Лідія та Ауріка.

Про свою Батьківщину виконавець вирішив забути, оскільки у жовтні минулого року опинився у списку осіб, "які публічно закликають до агресивної війни, виправдовують і визнають законною збройну агресію РФ проти України, тимчасову окупацію території України". Санкції передбачають блокування активів, повне припинення комерційних операцій, зупинку виконання економічних і фінансових зобов'язань. Також Сєров - фігурант бази даних сайту "Миротворець", з формулюванням "Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим. Незаконна концертна діяльність на території анексованого Криму".

Фото: t.me/serovofficial

Ольга Красько

Відома російська акторка народилася в українському Харкові. Її батько - росіян та сибіряк, а мати – українка. У дитинстві разом з батьками перебралася у Москву. Вступила до школи студії МХАТ та стала акторкою театру студії під керівництвом Олега Табакова.

Акторка також не підтримує свою країну та перейшла на бік російських окупантів. Через це вона стала фігурантом бази даних центру "Миротворець" за незаконну комерційну діяльність в тимчасово окупованому Криму, де знімалася у серіалі "Гра з вогнем".

Читайте на нашому сайті: Максим Галкін на концерті у Варшаві заспівав відому українську пісню "Піду втоплюся": відео.

Окрім того, Красько виступала для загарбників під час проведення Забайкальського міжнародного кінофестивалю, про що писали російські ЗМІ:

"Відома актриса Ольга Красько, яка прибула до Чити під час проведення ІХ Забайкальського міжнародного кінофестивалю, виступила у шпиталі для військовослужбовців, які отримали поранення під час спеціальної військової операції в Україні. Про це "МК у Читі" повідомили співробітники медустанови, артистка підтвердила інформацію. Ольга Красько зазначила, що із задоволенням скористалася можливістю виконати для військовослужбовців пісні та вірші".

Фото: wikipedia

Нонна Гришаєва

Акторка також є уродженкою України, оскільки народилася в Одесі . у 1994 році закінчила училище імені Щукіна, після чого стала працювати акторкою.

Починаючи з 2014 року, замовчує про російську агресію, а після початку повномасштабного вторгнення обрала для себе пропагандистські наративи та підтримку російських окупантів. У липні 2017 року Гришаєва стала фігуранткою "Миротворця" через незаконне відвідування окупованого Росією Криму. У 2020 році їй дозволили в'їзд в Україну.

Попри повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Гришаєва продовжує жити та працювати у Москві. Там вона обіймає посаду художнього керівника в Московському обласному театрі юного глядача. Одного разу у соцмережах одеситка заявила, що "любить і тата і маму, і не хоче, щоб тато бив маму, при тому, що вона його зрадила". Хоч жінка й не стала називати, кого саме вважає "зрадницею", тут явно можна простежити кремлівську пропаганду на кшталт того, що Україна і Росія - "братні народи".

Фото: instagram.com/_nonna_grishaeva_fan_

  • Не склалося у Москві: раніше ми розповідали, чому Яна Соломко з чоловіком-росіянином переїхала у США.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо