Лайм

Два роки тому відбувся похорон Єлизавети II: шанувальники королівської родини згадали щемливий момент

Сьогодні у Великій Британії скорботний день

19 вересня 2022 року відбувся державний похорон королеви Єлизавети ІІ - британського монарха поховали на 10 день після її смерті у віці 96 років. Через два роки шанувальники королівської родини поділилися щемливими подробицями траурної церемонії у Вестмінстерському абатстві.

Напередодні скорботної дати користувачка X (колишній Twitter) з ніком Fi згадала один із найзворушливіших моментів похорону глави престолу - попрощатися з хазяйкою привели улюблену поні Єлизавети ІІ на ім'я Емма, пише Daily Express.

Читайте також: Не тільки яскраві капелюшки: 5 найнесподіваніших модних образів королеви Єлизавети II.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

"Наближається друга річниця з дня смерті нашої улюбленої покійної королеви. Я хочу поділитися своєю улюбленою (і найболючішою) частиною її похорону. Її улюблена поні Емма, яка стояла поруч і прощалася зі своїм другом", - написала вона і показала два фото - Єлизавети ІІ з Еммою і поні на похороні королеви.

Фото: x.com/Fibutton

Один з коментаторів погодився зі зворушливістю моменту і додав: "особливо коли Емма без підказки опустила голову, коли процесія проходила повз неї".

Інша користувачка згадала улюблених коргі королеви, які чекали на труну з їхньою хазякою біля сходів Віндзорського замку. "Так, це [і] її коргі. Я була емоційно розбита, але ці дві події під час похорону остаточно добили мене", - написала шанувальниця королівської родини.

Читайте також: Як пішла з життя королева Єлизавета II: секретар розкрив подробиці її смерті.

Єлизавета ІІ дуже любила коней і продовжувала виїжджати на прогулянки верхи до самої смерті. Невелика чорна конячка породи фелл на ім'я Емма була улюбленицею покійної королеви та постійним супутником в останні роки її життя.

Покійна королева часто каталася верхи на своїй поні навколо Віндзорського великого парку, володіючи нею 15 років. У день похорону монарха на сідло з овчини накинули шовкову хустку Єлизавети, яку вона носила під час верхової їзди.

Королева зі своєю улюбленицею Фото: Getty Images

Емма, повне ім'я якої Карлтонліма Емма, була не просто улюбленою супутницею покійної Єлизавети, а й брала участь у трьох конкурсах на Королівському Віндзорському кінному шоу протягом багатьох років, зокрема 90-річчя королеви та її платиновий ювілей.

Пристрасть Її Величності до коней бере свій початок з часів, коли її дід, король Георг V, подарував їй Шетландського поні на прізвисько Пеггі, тим самим прищепивши Єлизаветі любов до коней на все життя.

Нагадаємо, про смерть королеви Великої Британії королівська родина повідомила 8 вересня 2022 року. Єлизавета ІІ, яка була найдовшим правлячим монархом, очолюючи трон 70 років, померла у шотландському маєтку Балморал на 97-му році життя. Після її смерті на престол зійшов її старший син. Офіційна коронація короля Чарльза відбулася у травні 2023 року.

Одне з останніх фото Єлизавети II Фото: Getty Images

Нещодавно Букінгемський палац представив низку раніше неопублікованих фотографій. Серед них – фото молодого Чарльза, королеви Єлизавети II та інших членів королівської родини Великої Британії.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також