Лайм

Яку вишиванку вибрала Олена Зеленська для зустрічі з українцями у Нью-Йорку

Президентська пара продовжує свій візит до Америки

В межах робочої поїздки до США Володимир і Олена Зеленські зустрілися з українською громадою, а також відвідали Український музей у Нью-Йорку. Президент і перша леді України оглянули виставку "Олександра Екстер: сцена – це світ", яка присвячена видатній київській новаторці першої половини ХХ століття.

Для зустрічі з українцями перша леді вибрала вишиванку українського бренду GUNIA Project. Виріб під назвою "ОРИНА" має об'ємні рукави, які оздоблені кольоровою вишивкою.

Читайте також: Олена Зеленська для заходу в США одягла особливу брошку українського бренду: що вона символізує.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Орнамент натхненний мотивами наївних рушників 20 століття з колекції Музею Івана Гончара. На вишиванці можна побачити голубів, ангелів і пару молодят – сюжет вишивки присвячений українській весільній традиції.

Фото: instagram.com/gunia_project

Ціна вишиванки як у Олени Зеленської – 18 500 грн. Високу ціну своїх виробів бренд пояснює тим, що всі сорочки виготовляються майстрами вручну з найкращих матеріалів.

Фото: instagram.com/gunia_project

З аксесуарів перша леді України вибрала срібні сережки з позолотою того самого бренду під назвою "Придане".

Фото: president.gov.ua

Форма прикрас натхнена історичним намистом гривна - металевим чокером у вигляді розімкненого кола, особливо популярним в часи Київської Русі. Декоративні деталі створені за мотивами орнаменту для вишивки "сливки з хрестиками" з Чернігівщини, описали свій виріб GUNIA.

За сережки як у першої леді України доведеться віддати 10 тисяч гривень.

Фото: guniaproject.com.ua

GUNIA Project – це бренд виняткових речей, виготовлених на основі етнічних традицій України. Його засновниці – fashion-ілюстраторка Марія Гаврилюк і дизайнерка Наталія Каменська, яка після початку повномасштабного вторгнення відповідає за образи першої леді Олени Зеленської.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Olena Zelenska (@olenazelenska_official)


Раніше перша леді в прикрасі GUNIA з'явилася на Закарпатті у дитячому таборі, де відпочивали маленькі українці з прифронтових та деокупованих територій, які через російську агресію втратили батьків, а також діти військових.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також