Лайм

Олена Зеленська з’явилася на заході з красивою підвіскою на шиї

Перша леді України вдягла благодійну прикрасу

У гардеробі Олени Зеленської особливе місце займають прикраси, які є стильним доповненням кожного її образу. Перша леді вибирає брошки і підвіски українських дизайнерів, і вони завжди сповнені історичного символізму.

8 серпня дружина Володимира Зеленського зустрілася у Києві з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Для нового публічного заходу перша леді вдягла брючний костюм темного-синього кольору і молочну блузу-сорочку. На шиї Олени Зеленської виднілася красива підвіска з фігуркою олениці українського бренду GUNIA Project.

Читайте також: Олена Зеленська одягла рідкісну брошку на зустріч з першою леді Сербії: фото.

Фото: president.gov.ua

Прикраса називається "Скіфське золото". Її дизайн натхненний культурними артефактами кочового народу і присвячений поверненню скіфських скарбів в Україну. Останні десять років вони перебували у Нідерландах, і весь цей час тривали судові процеси з окупаційною владою Криму, які претендували на частину колекції.

Фото: instagram.com/gunia_project

Окрім олениці на підвісці є ще одна фігурка - гриф, і вона не помітна, бо є прикрасою спини. Прототипом для силуету олениці стала ручка посудини у вигляді оленя 1 ст. н.е. Скіфи використовували фігурки тварин для декору посуду і вірили в їхню захисну силу. Вважалося, що олень є символом земного життя, а птах – небесного.

Фото: instagram.com/gunia_project

Підвіска створена брендом не лише для того, аби вшанувати скіфську спадщину. Також ця прикраса має благодійну мету – всі виручені кошти від продажів підуть на закупівлю РЕБів для бригади НГУ "Азов".

На сайті бренду підвіска ручної роботи представлена у двох кольорах - позолоті та сріблі. Олена Зеленська зупинила свій вибір на останньому варіанті. Ціна виробу – 5200 грн.

Фото: guniaproject.com.ua

GUNIA описує себе як бренд виняткових речей, які виробляються на ресурсі української та світової культур. У своєму дизайні майстри інтерпретують естетику різних епох і займаються відродженням та розвитком традиційних ремесел. Окрім прикрас, бренд розробляє кераміку, свічки, одяг та аксесуари. Всі речі є унікальним дизайнерським продуктом.

Співзасновницею GUNIA Project є Наталія Каменська, яка після початку повномасштабної війни відповідає за гардероб першої леді України. В образах Олени Зеленської часто можна побачити речі і прикраси бренду її стилістки. Наприклад, з брошкою у вигляді півника дружина президента з'являлася на заході у Нормандії.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше Олена Зеленська під час візиту до Туреччини вразила стильним образом із хусткою: фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також