Лайм

Де зараз співак Олександр Воєвуцький - переможець "Караоке" і брат екссоліста гурту "Авіатор"

Як склалося життя голосистого блондина, який співав із Пономарьовим

Олександр Воєвуцький – співак, автор пісень, громадський і політичний діяч, бізнесмен та молодший брат колишнього соліста гурту "Авіатор", а нині військовослужбовця ЗСУ Ігоря Воєвуцького. В юності Саша переміг у програмі "Караоке на Майдані", де співав із Олександром Пономарьовим, потім в його житті відбувся проєкт "Шанс" і "Голос країни". Останніми роками артист не з'являється на сцені і буквально зник з інфопростору. Розповідаємо, що стало з вокалістом, який подавав великі надії у музиці.

Читайте також: Що зараз із Павлом Табаковим - переможцем шоу "Голос країни" та зіркою проекту "Шанс".

Фото: facebook.com / Олександр Воєвудський

Олександр Воєвуцький родом із Житомира. На "Караоке" в Київ білявий хлопчина з дзвінким голосом поїхав, будучи студентом першого курсу. На участь у програмі його підштовхнув брат Ігор. Після ефіру, де він став тріумфатором, хлопець прокинувся знаменитістю, принаймні серед своїх однокурсників.

"Я пам'ятаю, що наступного дня я прийшов на пару, де сидів весь потік - 120 людей. Я зайшов в аудиторію і на мене все оглядалися, тицяли пальцями, всі махали, посміхалися. Чесно, якось не дуже комфортно було. Передавали якісь записки, мовляв, "Сашко, вітаємо! Ти молодець"". Це було приємно", – згадував він в інтерв'ю Житомир.info.

Фото: tochka.net

Через чотири роки Сашко потрапив на проєкт "Шанс", який тільки-но стартував на українському телебаченні. Тоді продюсери шоу збирали переможців "Караоке на Майдані" минулих років і запросили Воєвуцького. Після перемоги в телепроекті талановитий хлопець записав кілька пісень, на які зняв кліпи, і ставав все більш пізнаваним.

Читайте також: Куди зникла Марія Рак, яка була суперницею Монатіка на "Х-факторі" і підопічною співака на "Голосі країни".

У 2012 році співак прийшов на "Голос країни" і потрапив у команду Олександра Пономарьова, в дуеті з яким йому пощастило співати. Зірковий тренер зі спини не впізнав Сашка, адже його голос дуже змінився. Спроба перемогти ще й в цьому проєкті була невдалою.

Згодом Олександр посварився зі своїм музичним продюсером і загруз у боргах. Аби вибратися з фінансової ями, Воєвуцький став писати пісні. Перші тексти він продавав за 200-300 доларів, потім ціни почали зростати.

Фото: zhitomir.info

Саша Воєвуцький є автором хітів Ірини Білик, Віталія Козловського, Олі Полякової, Катерини Бужинської, гурту "Авіатор" і артистки-зрадниці Таїсії Повалій. Також музикант писав пісні й для зірок з Росії, зокрема путіністам Кіркорову та Лепсу, які нині відкрито підтримують Путіна та армію окупантів.

Проте це був не основний його заробіток, паралельно Сашко виступав на сцені як співак. У 2017 році артист вирішив зробити паузу у виступах і разом із дружиною переїхав в Житомир, де дізнався про майбутнє поповнення у своїй сім'ї.

"Переїхавши до Житомира, дружина завагітніла. Ми років п'ять жили з Олею у Києві і десь два роки я жив сам. Потім ми вирішили одружитися, завагітніли, на час вагітності думали переїхати до Житомира, народити і поїхати назад. Але коли дружина завагітніла, у мене в інший бік повернувся світогляд. Я подумав, що отут треба створювати вогнище, все, я тепер сім'янин, треба годувати сім'ю", - згадував він.

Спочатку в рідному місті Олександр заснував маленький кавовий бізнес, пізніше відкрив клінінгову компанію. Став громадським діячем і кандидатом у депутати Житомирської міської ради "Партії розвитку громад".

Фото: Скріншот

Після початку повномасштабного вторгнення Сашко Воєвуцький разом із вагітною дружиною і трьома дітьми виїхав до Польщі. За кордоном у музиканта народилася четверта донька.

"Олександр задіяний як волонтер. Він виїхав із сім’єю за кордон – у Сашка на початок повномасштабної війни дружина була вагітна четвертою дитиною. В нього три доньки, йому не можна було тут залишатися. І ми всі йому сказали, щоб він обов’язково виїжджав і був зі своїми дітьми. Він мені допомагає, від початку допомагав – багато передав потрібних речей, допомагав фінансово. Зараз він ще в Польщі, в нього народилася четверта донька, він із сім'єю поки там живе", - розповідав Ігор Воєвуцький про свого брата у жовтні 2022 року.

Ігор Воєвуцький Фото: instagram.com/igor_voevutskyi

Дізнайтеся також, куди зникла зірка 90-х Юлія Лорд, яка співпрацювала з гуртом "Скрябін".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також