Лайм

Що зараз із Павлом Табаковим - переможцем шоу "Голос країни" та зіркою проекту "Шанс"

Під час війни співак живе на дві країни

За 13 сезонів шоу "Голос країни" випустило переможців, котрі з різним успіхом продовжили свою музичну кар'єру. Раніше ми розповідали про футболіста Ігоря Грохоцького, який виїхав з України і зараз пробує свої сили у Великій Британії, а тепер мова піде про Павла Табакова - переможця 2 сезону "Голос країни". Про те, як склалася його доля, співак розповів в інтерв'ю Ірині Герс у програмі "Цікаві люди".

Читайте також: Роками заробляли в Україні: хто з зірок-путіністів був наставником на шоу "Голос країни".

Павло Табаков Фото: https://www.instagram.com/tabakov_official/

Перший виток всеукраїнської популярності прийшов до Павла Табакова після перемоги у проекті "Шанс" (2005), де його наставницею була Наталія Могилевська. Саме так артист, який раніше виступав у різних музичних колективах, потрапив у шоу-бізнес.

Після "Шансу" Табаков зрозумів, що може виступати перед великою аудиторією та випускати авторські пісні. Натхненний успіхом, він став учасником 2 сезону шоу "Голос країни" (2012), де також здобув перемогу.

Наставницею уродженця Львова на проекті була російська співачка Діана Арбеніна, чия позиція після початку повномасштабної війни розчарувала багатьох. Спочатку вона засудила військову агресію РФ, але пізніше прийняла новий порядок речей та почала виступати на підтримку російських солдатів.

"Арбеніна дуже класна кобіта, справжня рокерша. Я справді дуже їй вдячний, бо без неї, напевно, не переміг би, адже конкуренція була божевільною. Діана просто в мене повірила і сказала, що хоче, щоб такий виконавець як я мав ще один шанс, - висловився Табаков про їхню співпрацю на "Голосі". - Зараз я з нею не спілкуюся, тому що у мене розірвалися всі контакти з Росією, у тому числі й родичами в Росії. Неможливо до них достукатися. З Діаною ми спочатку ще підтримували зв'язок, вітали одне одного з днем народження, а зараз я взагалі з нею не маю жодних контактів і не дуже за нею стежу".

Читайте також: Колишній продюсер "Х-Фактора" під час війни працює у Білорусі з пропутінськими артистами.

Наставницею Павла Табакова на "Голос країни" була російська співачка Діана Арбеніна Фото: viva.ua

До речі, після перемоги на "Голос країни-2" Павло Табаков отримав контракт на запис альбому з Universal Music у Москві. З російським філіалом лейблу співробітництво припинилося після початку агресії ще у 2014 році.

"У мене була можливість співати російською, багато композиторів пропонували мені хіти. І навіть у фіналі "Голосу" мене дуже активно схиляли співати російською мовою. Але я сказав, що маю свою українську пісню, яку хочу виконати у фіналі, і відстояв її. Я сказав, що я україномовний співак, народився у Львові і хочу співати далі українською, маю свою аудиторію, для якої працюватиму, - поділився Табаков. - Єдине, на що їм вдалося мене вмовити - записати пару російськомовних пісень в альбомі для Universal Music. Я записав саундтрек для фільму, який робився в Україні, але звучав російською мовою. Після початку російської агресії у 2014 році ми поговорили і домовилися, що не будемо продовжувати співпрацю, хоча випустили альбом "Мій світ" та кліп "Дякую небесам". Власне, це був мій приз".

До речі, титул переможця шоу "Голос країни" допоміг Табакову привернути увагу за кордоном. Коли він виступав у США на благодійному концерті для протезування українських військових, для американців це було цікавим та привабливим моментом. Причина в тому, що шоу "Голос" (The Voice) було створене у США, де стало одним із найпопулярніших телепроектів, а вже потім розійшлося франшизою по всьому світу.

Читайте також: Живе на дві країни: де зараз Олександр Скічко, який був коміком та керівником Черкаської ОДА.

Сьогодні Павло Табаков продовжує займатися музикою і живе на дві країни – Польщу та Україну. Сім'я артиста, його дружина та двоє дітей наразі перебувають у Гданську, а повернення до рідного Львова планують влітку 2024 року.

Павло Табаков із дружиною Ольгою Мургою виховують двох дітей Фото: https://www.instagram.com/tabakov_official/

"Зараз сім'я в Польщі, а я постійно їжджу. Такі реалії, що хочу бути з сім'єю, дивитися, як ростуть мої діти. Але тимчасово там. Можливо, влітку 2024 вже повністю будемо перебиратися, після закінчення навчального року", - поділився він.

До речі, 12-річна дочка Павла Табакова Анастасія пішла стопами батька і стала учасницею польського шоу "Голос. Діти", де повернула 3 крісла наставників. Також разом із татом дівчинка записала патріотичну пісню "То Україна".

За словами Табакова, він має можливість безперешкодно виїжджати з України у зв'язку з лікуванням за кордоном. Діагноз 45-річний артист не уточнив.

"Я їжджу на лікування до різних країн Європи, переважно до Польщі. Я 50 на 50% зараз перебуваю в Україні та Польщі, це пов'язано з моїми медичними справами. Мер міста Гданськ навіть вручив мені нагороду за підтримку українців та солідарність", - розповів він.

Читайте також: Де зараз Марія Яремчук, яка намагалася повернутися на сцену після довгого мовчання.

Хоча за Павлом Табаковим закріпився образ романтика естради, під час війни він додав до репертуару пісні для військових. Також разом із дружиною Ольгою він є власником творчої школи у Львові, де з 2018 року талановитих дітей навчають вокалу, хореографії та акторській майстерності. Табаков пише мюзикли для дітей, і один з них - "Фабрика Святого Миколая", який показують у Львові та Києві.

Фото: https://www.instagram.com/tabakov_official/

Павло Табаков переконаний, що під час повномасштабної війни артисти мають виступати і заробляти, і в цьому бачить свою місію.

"Шоу-бізнесова історія не дешево коштує, артисти вкладають самі в себе – записують пісні з музикантами, орендують студії, знімають кліпи, випускають, просувають, запускають рекламу. Це величезна робота, – каже він. – Артисти мають заробляти. Зараз, у першу чергу, ми повинні підтримувати армію, але культурна війна - теж війна. І якщо не буде хорошого україномовного контенту, то ми будемо програвати культурну війну".

Дізнайтеся також, як склалася доля Олександра Клименка – священика, який переміг на "Голосі країни".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном