Лайм

Огірки з гірчицею на зиму: простий рецепт сезонної закуски

Мариновані огірки вже давно стали класикою сезонних заготовок

Друга половина літа - саме час задуматися про улюблені закуски на зиму. Сьогодні домогосподарки вже маринують томати, кабачки та капусту, різні салати та огірки - найпопулярніший сезонний овоч.

Огірки з гірчицею або просто мариновані огірки вже давно стали класикою сезонних заготовок. Особливість цього рецепта в тому, що гірчиця надає овочам не тільки цікавий присмак, але й пружність, яка також сприяє тривалому терміну зберігання. Є й маленький недолік цього маринаду - огірки з гірчицею необхідно зберігати виключно в прохолодному і темному місці. А тепер за справу! The Lime згадав простий рецепт, який допоможе вам підготуватися до зими без особливих труднощів і знань у кулінарії.

Для приготування маринованих огірків нам знадобляться лише кілька годин і прості інгредієнти:

  • Сіль (2 ст. ложки)
  • Сухий гірчичний порошок (1 ст. ложка)
  • Огірки (2 кг)
  • Парасолька кропу
  • Корінь і листочок хрону
  • Дубовий, вишневий, смородиновий лист
  • Часник (1 головка)
  • Гіркий перець (маленький шматочок)

Зібравши все необхідне, можемо починати. Процес приготування огірків з гірчицею потребує всього 5 послідовних кроків:

Крок 1: Ретельно миємо свіжі овочі і видаляємо все зайве: корінці, квіточки, гострі колючки. Далі поміщаємо огірки в широку посудину (найбільш зручним буде таз або відро) і заливаємо холодною водою. В такому стані залишаємо їх на 2-3 години. Бажано щогодини міняти воду.

Крок 2: У невелику каструлю наливаємо 1,2 літра води і доводимо до кипіння. Вже у киплячу воду додаємо сіль, проварюємо ще хвилину, а при цьому ретельно перемішуємо, щоб сіль точно розчинилася.

Крок 3: Знімаємо солону воду з вогню, додаємо до неї гірчицю і також добре перемішуємо.

Крок 4: На дно простерилізованих банок кладемо половину приготовленої зелені, частину часнику і перець. Далі щільно вкладаємо до них огірки і притискаємо зверху залишком трав.

Крок 5: Заливаємо огірки гірчичною заливкою. Щільно закриваємо капроновими кришками. Прибираємо ємкості з огірками в льох і зберігаємо до зими.

На цьому наші огірки з гірчицею готові. Варто відзначити, що вагомою перевагою цього рецепта є те, що заготовка не вимагає оцту. А як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування огірків з гірчицею.

  • Також читайте на The Lime, як приготувати салат з кабачків, який стане відмінною заміною свіжим овочам в холодну пору року. Ця страва виходить дуже смачною, пряною, а готується дуже легко.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як спекти італійську паску: рецепт запашного панетоне з цедрою і сухофруктами

Як у домашніх умовах зробити італійську паску панетоне на заквасці, з сухофруктами, щоб побалувати близьких на католицький Великдень  

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона