Лайм

Торт "Пташине молоко": простий рецепт класичного десерту

Дізнайтеся, як приготувати улюблений усіма торт в домашніх умовах і порадувати близьких ніжним десертом

Торт "Пташине молоко" - популярний десерт, який давно полюбився як дітям, так і дорослим. Ніжне суфле, покрите товстим шаром шоколаду - що може бути смачнішим.

Такий десерт легко можна приготувати в домашніх умовах, тим більше, що наближається День знань. Торт на 1 вересня стане відмінним доповненням атмосфери свята. Для того, щоб спекти торт вдома, вам знадобляться всього кілька інгредієнтів і трохи часу.

Торт на перше вересня: інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 140 г
  • Вершкове масло - 350 г
  • Цукор - 400 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Шоколад - 75 г
  • Згущене молоко - 100 г
  • Яєчний білок - 60 г
  • Кислота лимонна - ½ чайної ложки
  • Ванільний екстракт - 2 мл
  • Агар-агар - 4 г

Для приготування торта вам потрібен міксер або простора посудина для замішування тіста. Далі ж дотримуємося простих кроків:

Крок 1: Замочуємо агар-агар в 140 мл води і залишаємо на 2-3 години.

Крок 2: Готуємо тісто. 100 грам вершкового масла і 100 грам цукру висипаємо в посудину, додаємо яйця, половину ванільного екстракту і збиваємо міксером до однорідності, поки маса не стане білою. В отриману суміш всипаємо борошно і замішуємо тісто.

Крок 3: Випікаємо коржі. Два дека застилаємо пекарським папером і викладаємо тісто колами, за розміром вашого торта. Відправляємо коржі в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Крок 4: Готуємо суфле. Згущене молоко, 200 грам масла кімнатної температури і ванільний екстракт, що залишився, відправляємо в миску і збиваємо до отримання крему.

Крок 5: Воду з агар-агаром ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Потім додаємо 300 грам цукру, збільшуємо вогонь до середнього і знову доводимо до кипіння, варимо ще пару хвилин. Правильність консистенції можна перевірити, відірвавши лопатку від поверхні сиропу, - за нею повинна потягнутися тонка нитка.

Крок 6: Охолоджені білки збиваємо до стійких піків з додаванням лимонної кислоти. Вливаємо в масу гарячий сироп (білкова суміш при цьому сильно збільшиться в об'ємі). Збиваємо до щільності і втручається міксером на низькій швидкості масло зі згущеним молоком. Як тільки консистенція стане однорідною, суфле готово.

Крок 7: Збираємо торт. У форму для торта викладаємо перший корж і виливаємо половину суфле. Накриваємо другим коржем і заливаємо суфле. Відправляємо десерт в холодильник на 3-4 години, до застигання суфле.

Крок 8: Готуємо глазур. Шоколад і 50 грам вершкового масла відправляємо в сотейник і ставимо на плиту. Розтоплюємо поки маса не стане однорідною. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо їй застигнути. Торт "Пташине молоко" готовий!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень  

Шкіряні штани - модне придбання цієї весни: з чим їх поєднує Даша Квіткова

Українська блогерка Даша Квіткова показала з чим носити шкіряні штани навесні 2024 року - фото стильних образів