Торт "Пташине молоко" - популярний десерт, який давно полюбився як дітям, так і дорослим. Ніжне суфле, покрите товстим шаром шоколаду - що може бути смачнішим.
Такий десерт легко можна приготувати в домашніх умовах, тим більше, що наближається День знань. Торт на 1 вересня стане відмінним доповненням атмосфери свята. Для того, щоб спекти торт вдома, вам знадобляться всього кілька інгредієнтів і трохи часу.
Торт на перше вересня: інгредієнти
- Пшеничне борошно - 140 г
- Вершкове масло - 350 г
- Цукор - 400 г
- Яйце куряче - 2 шт.
- Шоколад - 75 г
- Згущене молоко - 100 г
- Яєчний білок - 60 г
- Кислота лимонна - ½ чайної ложки
- Ванільний екстракт - 2 мл
- Агар-агар - 4 г
Для приготування торта вам потрібен міксер або простора посудина для замішування тіста. Далі ж дотримуємося простих кроків:
Крок 1: Замочуємо агар-агар в 140 мл води і залишаємо на 2-3 години.
Крок 2: Готуємо тісто. 100 грам вершкового масла і 100 грам цукру висипаємо в посудину, додаємо яйця, половину ванільного екстракту і збиваємо міксером до однорідності, поки маса не стане білою. В отриману суміш всипаємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 3: Випікаємо коржі. Два дека застилаємо пекарським папером і викладаємо тісто колами, за розміром вашого торта. Відправляємо коржі в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Крок 4: Готуємо суфле. Згущене молоко, 200 грам масла кімнатної температури і ванільний екстракт, що залишився, відправляємо в миску і збиваємо до отримання крему.
Крок 5: Воду з агар-агаром ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи. Потім додаємо 300 грам цукру, збільшуємо вогонь до середнього і знову доводимо до кипіння, варимо ще пару хвилин. Правильність консистенції можна перевірити, відірвавши лопатку від поверхні сиропу, - за нею повинна потягнутися тонка нитка.
Крок 6: Охолоджені білки збиваємо до стійких піків з додаванням лимонної кислоти. Вливаємо в масу гарячий сироп (білкова суміш при цьому сильно збільшиться в об'ємі). Збиваємо до щільності і втручається міксером на низькій швидкості масло зі згущеним молоком. Як тільки консистенція стане однорідною, суфле готово.
Крок 7: Збираємо торт. У форму для торта викладаємо перший корж і виливаємо половину суфле. Накриваємо другим коржем і заливаємо суфле. Відправляємо десерт в холодильник на 3-4 години, до застигання суфле.
Крок 8: Готуємо глазур. Шоколад і 50 грам вершкового масла відправляємо в сотейник і ставимо на плиту. Розтоплюємо поки маса не стане однорідною. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо їй застигнути. Торт "Пташине молоко" готовий!
- Читайте також на The Lime, як приготувати ніжний сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
- Не менш просто і швидко готується класичний торт Медовик.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.