Лайм

Ароматний кукурудзяний хліб в мультиварці: простий рецепт і поради приготування

Як приготувати смачний і корисний хліб своїми руками

Домашній хліб набагато корисніше і смачніше магазинного. "Але ж його так складно готувати", - відповісте ви. "Зовсім ні! Особливо в тому випадку, якщо у вас є мультиварка", - заперечимо ми і розповімо в цьому матеріалі про всі тонкощі і хитрощі цього процесу.

Для приготування кукурудзяного домашнього хліба нам знадобляться такі інгредієнти: борошно кукурудзяне (1 склянка), борошно пшеничне (3 склянки), дріжджі сухі (1.5 ч. л.), вода (300 мл), олія соняшникова (25 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1.5 ч. л.).

Крок 1: Дріжджі розмішати в 100 мл теплої води.

Крок 2: Всипати цукор і одну ложку пшеничного борошна, перемішати і залишити під кришкою на 20 хвилин.

Крок 3: Всипати сіль і влити олію, ретельно перемішати.

Крок 4: Додати кукурудзяну муку і розмішати тісто до однорідного стану.

Крок 5: Просіяти пшеничне борошно і всипати його в загальну суміш. Замісити густе тісто.

Крок 6: Чашу мультиварки змастити маслом, покласти в неї тісто, накрити тканиною і дати постояти близько години в теплому місці.

Крок 7: У мультиварці вибрати режим "Випічка" і випікати хліб 60 хвилин. Потім перевернути буханку, знову включити програму "Випічка" і дати доготуватись ще хвилин 15-20.

Крок 8: Дістати хліб з чаші, остудити, нарізати на шматочки і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину