Домашній хліб набагато корисніше і смачніше магазинного. "Але ж його так складно готувати", - відповісте ви. "Зовсім ні! Особливо в тому випадку, якщо у вас є мультиварка", - заперечимо ми і розповімо в цьому матеріалі про всі тонкощі і хитрощі цього процесу.
Для приготування кукурудзяного домашнього хліба нам знадобляться такі інгредієнти: борошно кукурудзяне (1 склянка), борошно пшеничне (3 склянки), дріжджі сухі (1.5 ч. л.), вода (300 мл), олія соняшникова (25 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1.5 ч. л.).
Крок 1: Дріжджі розмішати в 100 мл теплої води.
Крок 2: Всипати цукор і одну ложку пшеничного борошна, перемішати і залишити під кришкою на 20 хвилин.
Крок 3: Всипати сіль і влити олію, ретельно перемішати.
Крок 4: Додати кукурудзяну муку і розмішати тісто до однорідного стану.
Крок 5: Просіяти пшеничне борошно і всипати його в загальну суміш. Замісити густе тісто.
Крок 6: Чашу мультиварки змастити маслом, покласти в неї тісто, накрити тканиною і дати постояти близько години в теплому місці.
Крок 7: У мультиварці вибрати режим "Випічка" і випікати хліб 60 хвилин. Потім перевернути буханку, знову включити програму "Випічка" і дати доготуватись ще хвилин 15-20.
Крок 8: Дістати хліб з чаші, остудити, нарізати на шматочки і подавати до столу.
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт шарлотки з яблуками - класики в списку простих домашніх десертів.
- Не менш просто і швидко готується класичний торт Медовик.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.