Лайм

Смачне домашнє печиво без хімії - простий рецепт для швидкої випічки

Відмінний рецепт домашнього печива до чаю

Ніщо не зрівняється з приємним осіннім ранком, коли за вікном холодно і похмуро, а вдома тепло, затишно і пахне свіжим домашнім печивом. Приготувати таке печиво, до речі, дуже просто. І в цьому матеріалі ми крок за кроком розповімо вам, як це зробити.

Для приготування простого і ароматного печива нам знадобляться такі інгредієнти: борошно (300 г), кефір середньої жирності (120 мл), яйце, цукор (120 г), рослинна олія (половина склянки), сіль (щіпка), сода (на кінчику ножа), оцет (1 ч. л.).

Крок 1: Для початку потрібно гарненько прогріти духовку. Нам потрібна буде температура 180 градусів, не нижче.

Крок 2: Змішати в мисці кефір, цукор і сіль. Перемішати ретельно, щоб не було грудочок.

Крок 3: Додати в суміш яйце і рослинне масло, знову добре перемішати.

Крок 4: Додати борошно і соду, гашену оцтом.

Крок 5: Замісити густе тісто, розкачати, вирізати формочками або ножем майбутнє печиво і покласти його на деко, застелене папером для запікання.

Крок 6: Випікати печиво 15 хвилин. Після чого акуратно перекласти на тарілку і дати трохи охолонути.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати