Лайм

Університет запропонував студентам полежати в могилі, щоб впоратися зі стресом від іспитів

Похмуре місце для медитацій користується в учнів величезним попитом

У голландському Університеті Радбауд придумали незвичайний спосіб допомогти студентам впоратися зі стресом від іспитів і задуматися про вічне. Видання Mirror пише, що за університетською каплицею вирили відкриту могилу для медитації, і учні дійсно прагнуть в неї потрапити.

Усередині могили є килимок, подушка і покривало з написом "Залишайся дивним". За словами студентів, проект настільки популярний, що для "дострокового поховання" їм доводиться записуватися в лист очікування.

"Я і мій сусід планували відправитися туди тиждень тому, але виявили, що є лист очікування, щоб дійсно потрапити в могилу, - розповів Студент Шон Маклафлін. - Я поки не записався, але планую підійти і зробити це найближчим часом".

Засновником проекту став співробітник годин Джон Хаккінг. За його словами, "могилу очищення" він вирив для того, щоб учні ще більше цінували свій час на цій землі.

"Кінець життя, смерть - це табу, складне для студентів... про смерть дуже важко говорити, особливо коли тобі 18, 19, 20 років", - пояснив він.

Щоб популяризувати "могилу очищення", Хаккінг розвісив у кампусі плакати з написом "memento mori" (в перекладі з латині - "пам'ятай про смерть"). "Затишне" місце можна забронювати на час від 30 хвилин до трьох годин.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Через які поширені причини редиска стає гіркою, а також як впоратися із цією проблемою під час вирощування коренеплоду

Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати

Простий рецепт паски на Великдень 2024 на опарі, з додаванням цукатів та цедри – як її приготувати, показала українська фудблогерка