Лайм

Чому ми набираємо зайву вагу? 5 головних помилок харчування, які легко виправити

Як правильно харчуватися, щоб зберегти фігуру

Хочете схуднути, сидите на дієті, займаєтеся спортом, а зайві кілограми все одно не йдуть? У цьому матеріалі ми розповімо про декілька можливих причини такого явища.

Неправильний режим харчування. Правильне харчування обов'язково має бути регулярним і частим. На добу у вас має бути мінімум три прийоми їжі. А краще навіть чотири або п'ять. Також важливо, щоб між цими прийомами проходила приблизно однакова кількість часу.

Недостатня кількість води. Денна норма води для дорослої людини - близько 1.5 літра. Якщо ви випиваєте менше, організм може бути недостатньо зволожений. У таких випадках може початися затримка солі, яка провокує набряклість і, відповідно, зайві кілограми і сантиметри. Також нестача води може негативно впливати на стан шкіри, волосся, нігтів і організму в цілому.

Занадто велика кількість вуглеводів. Запам'ятайте просте правило - білки ввечері, вуглеводи вдень. Якщо ви хочете схуднути, всі вуглеводні продукти (крім, хіба що, овочів та фруктів) потрібно вживати тільки в першій половині дня.

Неправильні порції. Як вже говорилося раніше, режим харчування дуже важливий. Так само, як і порції. Краще їсти частіше, але брати менше їжі, аніж рідше, але наїдатися досхочу. Постарайтеся приймати їжу 4-5 разів на добу і стежте за тим, щоб ваші порції були розміром з вашу долоню.

Занадто сувора дієта. Це теж одна з причин набору ваги. Якщо режим харчування порушений, організм панікує, починає затримувати вологу, з'являються набряки. Також може порушитися гормональний фон, через що зайві кілограми будуть з'являтися ще активніше. Такий перепад може бути дуже небезпечним для здоров'я. Перед тим, як посадити себе на будь-яку дієту, обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем. Самостійно такі рішення приймати ні в якому разі не можна.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь