Одна зі страв, які незмінно є практично на кожному новорічному столі, це знаменитий салат "Шуба". Але мало хто знає, що цю страву можна приготувати дуже швидко і просто. Для цього знадобляться найпростіші ігредієнти і дотримання декількох важливих правил.
Для початку, потрібно підготувати продукти. Для приготування "Шуби" вам знадобляться наступні продукти: філе оселедця (300 г), картопля (300 г), морква (300 г), буряк (300 г), майонез (200 г), цибуля ріпчаста (150 г), сіль за смаком.
Крок 1: Картоплю, моркву і буряк потрібно відварити до повної готовності, потім всі овочі потрібно остудити і почистити.
Крок 2: З оселедця видалити всі кісточки і нарізати філе невеликими шматочками.
Крок 3: Всі овочі натерти на дрібній тертці, ні в якому разі не змішуючи їх між собою.
Крок 4: Викласти на блюдо шар картоплі, змастити його майонезом і посолити.
Крок 5: Далі викласти наступні шари: цибулю, моркву і буряк. Після кожного з них робити шар майонезу. Овочеві шари потрібно трохи солити, але пам'ятайте, що в страві є оселедець. Тому додавайте сіль потроху, щоб не пересолити.
Крок 6: Найостаннішим потрібно зробити шар буряка і змастити його майонезом. Салат також можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню або зеленою цибулею.
Крок 7: Готову шубу прибрати в холодильник, щоб вона трохи настоялася і просочилася. Так смак страви буде більш насиченим.
- Читайте також, чим можна замінити звичні новорічні салати. У цій статті ви знайдете рецепти страв, які можна приготувати замість традиційного олів'є.
- Раніше The Lime розповів, що приготувати до святкового столу на Різдвяний піст. Які страви і продукти можна сміливо вживати під час посту - читайте в нашому матеріалі.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.