Зовсім не обов'язково бути професійним кулінаром або знати якісь хитрощі, щоб приготувати вдома справжню угорську страву. Достатньо всього лише підготувати кілька простих продуктів і слідувати нашому пошаговому рецепту.
Для приготування гуляшу вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (500 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), томатна паста (1 ч. л.), помідори свіжі (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), картопля ( 4 шт.), часник (2 зубчики), паприка сушена (за смаком), сіль (за смаком), рослинне масло (для смаження), бульйон або вода (1 л.).
Крок 1. М'ясо потрібно промити і нарізати на невеликі шматочки.
Крок 2: Всі овочі потрібно помити, почистити і нарізати кубиками. Часник почистити і пропустити через прес або нарізати на максимально дрібні шматочки.
Крок 3: Взяти каструлю з товстими стінками, налити в неї рослинну олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Трохи посолити.
Крок 4: Додати до цибулі паприку і гарненько перемішати. Потім зняти з вогню.
Крок 5: Обсмажити м'ясо на сковороді до рум'яності. Потім перекласти його в каструлю до цибулі, додати часник, бульйон або воду і залишити гаситися на повільному вогні близько 1 години.
Крок 6: Додати картоплю і збільшити вогонь. Через 10 хвилин додати болгарський перець і помідори, томатну пасту, посолити і ретельно перемішати.
Крок 7: Додати трохи води, щоб вона покривала овочі, довести до кипіння і готувати ще близько 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Крок 8: Коли картопля буде готова, блюдо можна знімати з плити. Перед подачею йому потрібно дати настоятися 10 хвилин.
- Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
- Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.