Лайм

Готуємо апетитний гуляш з телятини по-угорськи: покроковий рецепт і секрети приготування

Як приготувати оригінальне блюдо на обід

Зовсім не обов'язково бути професійним кулінаром або знати якісь хитрощі, щоб приготувати вдома справжню угорську страву. Достатньо всього лише підготувати кілька простих продуктів і слідувати нашому пошаговому рецепту.

Для приготування гуляшу вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (500 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), томатна паста (1 ч. л.), помідори свіжі (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), картопля ( 4 шт.), часник (2 зубчики), паприка сушена (за смаком), сіль (за смаком), рослинне масло (для смаження), бульйон або вода (1 л.).

Крок 1. М'ясо потрібно промити і нарізати на невеликі шматочки.

Крок 2: Всі овочі потрібно помити, почистити і нарізати кубиками. Часник почистити і пропустити через прес або нарізати на максимально дрібні шматочки.

Крок 3: Взяти каструлю з товстими стінками, налити в неї рослинну олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Трохи посолити.

Крок 4: Додати до цибулі паприку і гарненько перемішати. Потім зняти з вогню.

Крок 5: Обсмажити м'ясо на сковороді до рум'яності. Потім перекласти його в каструлю до цибулі, додати часник, бульйон або воду і залишити гаситися на повільному вогні близько 1 години.

Крок 6: Додати картоплю і збільшити вогонь. Через 10 хвилин додати болгарський перець і помідори, томатну пасту, посолити і ретельно перемішати.

Крок 7: Додати трохи води, щоб вона покривала овочі, довести до кипіння і готувати ще близько 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Крок 8: Коли картопля буде готова, блюдо можна знімати з плити. Перед подачею йому потрібно дати настоятися 10 хвилин.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні