Зефір - улюблені ласощі багатьох. І це не дивно, адже його смакові якості в поєднанні з легкою текстурою і мінімальним впливом на фігуру мало кого можуть залишити байдужими. У цьому матеріалі ми вирішили поділитися з вами рецептом смачного і корисного зефіру, який ви зможете приготувати самостійно.
Отже, для приготування зефіру вам знадобляться наступні інгредієнти: яблучне пюре (250 г), цукор (725 г), ванільний цукор (1 пакетик), яєчний білок (1 шт.), агар-агар (8 г), вода (160 мл ), цукрова пудра (за смаком).
Крок 1: Яблучне пюре змішати зі звичайним (250 г) і ванільним (весь пакетик) цукром і дати цій солодкій суміші гарненько настоятися.
Крок 2: Агар-агар залити водою, дати трохи настоятися, як написано на упаковці, потім поставити на плиту і довести до кипіння.
Крок 3: Всипати цукор, що залишився. Ретельно перемішати, щоб цукор розчинився і розподілився рівномірно.
Крок 4: Варити сироп до тих пір, поки він не стане густим і тягучим. Потім вимкнути вогонь і дати сиропу трохи охолонути.
Крок 5: Додати в яблучне пюре половину яєчного білка і збивати міксером, поки маса не стане світлою. Потім додати другу частину білка і збивати до отримання пишної однорідної маси. За бажанням, в масу можна додати трохи харчового барвника.
Крок 6: Додати сироп і продовжити збивати міксером, поки вся маса не стане білою, пишною і повітряною.
Крок 7: Перекласти суміш в кондитерський мішок, застелити деко папером для випічки.
Крок 8: Видавити на деко зефіркі, після чого відправити їх застигати в сухе місце мінімум на добу.
Крок 9: Готовий зефір присипати цукровою пудрою і подавати до столу.
- Також читайте на The Lime, як приготувати смачні і ароматні сирники всього за 30 хвилин.
- Раніше ми опублікували рецепт м'якого кексу на сметані. Цей рецепт досить простий, тому він підійде і тим, хто вміє готувати професійно, і новачкам кухонної майстерності.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.