Лайм

Як приготувати домашній зефір без консервантів: детальний рецепт і поради

Як зробити смачний десерт своїми руками

Зефір - улюблені ласощі багатьох. І це не дивно, адже його смакові якості в поєднанні з легкою текстурою і мінімальним впливом на фігуру мало кого можуть залишити байдужими. У цьому матеріалі ми вирішили поділитися з вами рецептом смачного і корисного зефіру, який ви зможете приготувати самостійно.

Отже, для приготування зефіру вам знадобляться наступні інгредієнти: яблучне пюре (250 г), цукор (725 г), ванільний цукор (1 пакетик), яєчний білок (1 шт.), агар-агар (8 г), вода (160 мл ), цукрова пудра (за смаком).

Крок 1: Яблучне пюре змішати зі звичайним (250 г) і ванільним (весь пакетик) цукром і дати цій солодкій суміші гарненько настоятися.

Крок 2: Агар-агар залити водою, дати трохи настоятися, як написано на упаковці, потім поставити на плиту і довести до кипіння.

Крок 3: Всипати цукор, що залишився. Ретельно перемішати, щоб цукор розчинився і розподілився рівномірно.

Крок 4: Варити сироп до тих пір, поки він не стане густим і тягучим. Потім вимкнути вогонь і дати сиропу трохи охолонути.

Крок 5: Додати в яблучне пюре половину яєчного білка і збивати міксером, поки маса не стане світлою. Потім додати другу частину білка і збивати до отримання пишної однорідної маси. За бажанням, в масу можна додати трохи харчового барвника.

Крок 6: Додати сироп і продовжити збивати міксером, поки вся маса не стане білою, пишною і повітряною.

Крок 7: Перекласти суміш в кондитерський мішок, застелити деко папером для випічки.

Крок 8: Видавити на деко зефіркі, після чого відправити їх застигати в сухе місце мінімум на добу.

Крок 9: Готовий зефір присипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг