Лайм

Готовим дома хачапурі по-аджарськи - покроковий рецепт і поради грузинської кухні

Як приготувати знамениту страву своїми руками

Любите хачапурі? Зрозуміло! Адже хіба можна не любити цю смачну і ситну страву? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати хачапурі по-аджарськи своїми руками. З цим рецептом впорається будь-який бажаючий, потрібно лише слідувати простій інструкції.

Отже, для приготування хачапурі вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко тепле (125 мл), вода тепла (125 мл), яйце (1 шт.), олія рослинна (2 ст. л.), борошно (400 г), дріжджі сухі ( 7 г), цукор (2 ч. л.), сіль (1 ч. л.). Для начинки: сир моцарелла (200 г), сир адигейський (250 г), яйця (4-5 шт.), масло вершкове (100 г).

Крок 1: Для початку потрібно змішати теплу воду і тепле молоко.

Крок 2: Потім додати цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Прибрати суміш в тепло на 10 хвилин.

Крок 3: Тепер потрібно додати яйце, сіль і рослинну олію. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати.

Крок 4: Поступово всипати решту борошна. Робити це потрібно акуратно, щоб не було грудок.

Крок 5: Замісити густе тісто, скачати з нього кулю і прибрати його в тепле місце на 60 хвилин.

Крок 6: Потім тісто потрібно гарненько пром'яти і знову прибрати на 1 годину в тепло.

Крок 7: А тим часом можна зайнятися начинкою. Для цього весь сир потрібно натерти на крупній тертці і змішати з вершковим маслом. Яйця поки не потрібні.

Крок 8: Готове тісто потрібно трохи розім'яти і розділити на 5 рівних частин.

Крок 9: Кожен шматочок розкачати, потім закатати краї всередину, формуючи "човник".

Крок 10: Перенести "човники" на деко, застелене папером для випічки. Змастити яйцем, а потім викласти всередину начинку.

Крок 11: Випікати хачапурі в духовці до золотистої скоринки при температурі 220 градусів.

Крок 12: За 5 хвилин до готовності хачапурі в центр кожного "човника" потрібно покласти яйце. Коли білок побіліє, хачапурі можна діставати і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Новости партнеров

Читайте також