Курячий бульйон дуже корисний для здоров'я і фігури. У ньому міститься безліч мікроелементів і вітамінів, також він допомагає зняти симптоми застуди, привести організм в тонус і швидко додати енергії. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як правильно готувати бульйон, щоб він був прозорим, красивим, смачним і ароматним.
Отже, вам знадобляться такі продукти: курка ціла (1 шт.), цибулина (1 шт.), морквина (1 шт.), будь-які зелені овочі (за смаком), локшина (за бажанням), сіль і перець (за смаком) .
Крок 1: Для початку потрібно обробити курку, добре промити м'ясо і нарізати його на шматки.
Крок 2: Покласти нарізану курку в зручну ємність, залити холодною водою і довести до кипіння.
Крок 3: Коли вода закипить, потрібно зробити маленький вогонь і зняти пінку з поверхні.
Крок 4: Варити бульйон ще 60 хвилин, потім додати в нього все заготовлені овочі. Їх можна як нарізати, так і відправити в каструлю цілком.
Важливо: цибулю в жодному разі не потрібно очищати від лушпиння!
Крок 5: У процесі варіння потроху додавайте в каструлю воду, якщо вона буде занадто сильно википати. І постійно стежте за пінкою, її потрібно обов'язково знімати.
Крок 6: Через 2.5 години після початку варіння бульйон потрібно посолити і поперчити. Після цього його слід варити на повільному вогні ще 20-25 хвилин.
У цей момент можна додати в бульйон локшину або макарони. Також ви можете додати картоплю або інші овочі на свій смак.
Важливо: перед подачею бульйон потрібно процідити через сито 3 рази. Тоді він буде гарним і прозорим. Відмінною добавкою до готового бульйону можуть бути сухарики.
- Багато хто чув про те, що сік берези - надзвичайно корисний напій. Однак, чи впевнені ви, що ця інформація є правдивою? Ми вирішили розібратися у всіх найбільш популярних міфах і фактах про березовий сік.
- Читайте також про 3 оригінальних ідеї простого і корисного сніданку з яйцями і овочами.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.