Лайм

Готуємо в спеку освіжаючу окрошку: 3 простих рецепта з різними наповнювачами

Як приготувати окрошку всього за 30 хвилин

Влітку у спекотну погоду багатьом подобається поласувати прохолодною і корисною окрошкою. Щоб ви могли швидко і легко приготувати цю страву самостійно, ми підготували 3 простих рецепта, з якими впорається будь-який бажаючий.

Класична окрошка

Продукти: відварне філе яловичини (300 г), кефір (500 мл), редька (1 шт.), картопля (2 шт.), огірок свіжий (1 шт.), яйця (4 шт.), зелена цибуля (пучок) , сіль (за смаком).

Для початку потрібно відварити картоплю в шкірці, потім остудити її та нарізати на невеликі кубики. Свіжий огірок і відварне м'ясо слід нарізати такими ж шматочками. Редьку потрібно помити, почистити і потім натерти на крупній тертці. Цибулю почистити і нашаткувати.

Тепер залишається тільки з'єднати всі інгредієнти, залити їх кефіром і перед подачею покласти в кожну тарілку розрізане навпіл варене яйце.

Фото: camcebekulinar.ru

Грибна окрошка

Продукти: мінеральна вода (1.5 л), солоні гриби (400 г), картопля (1 шт.), морква (1 шт), зелена цибуля (пучок), огірки (2 шт.), сметана (200 г), яйця ( 2 шт.), гірчиця, сіль, цукор, кріп (за смаком).

Спочатку потрібно відварити в шкірці картоплю і моркву. Потім варені овочі слід остудити і почистити. Солоні гриби потрібно добре промити. Свіжі огірки, гриби, моркву, картоплю нарізати на невеликі кубики, а зелену цибулю дрібно порубати. Яйця відварити круто, білок дрібно нарізати, а жовток перетерти з гірчицею. Тепер потрібно змішати всі продукти, додати сіль і цукор за смаком, залити мінеральною водою і приправити дрібно нарізаним кропом і сметаною.

Фото: coocook.me

Вегетаріанська окрошка

Продукти: квас (1 л), картопля (2 шт.), буряк (1 шт.), морква (1 шт.), огірки (2 шт.), яйця (2 шт.), сметана (2 ст. л.), зелена цибуля (пучок), кріп (пучок), сіль, цукор, гірчиця (за смаком).

Спочатку слід відварити в шкірці картоплю, буряк і моркву. Потім охолодити овочі і нарізати їх невеликими кубиками. Зелену цибулю потрібно дрібно нарізати і розім'яти з сіллю за допомогою вилки. Яйця відварити круто, білок дрібно нарізати, а жовток розтерти з гірчицею. Змішати всі інгредієнти між собою, залити квасом, додати сіль і цукор за смаком. Потім заправити сметаною, посипати дрібно порубаним кропом і подавати до столу.

Фото: tv.ua

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним