Лайм

Готуємо вдома ароматний пиріг з шовковицею: простий рецепт до вихідних

Як швидко приготувати смачний сезонний десерт

Любите шовковицю? А чи знаєте ви, що її можна не тільки лопати прямо з дерева, але і пекти з нею різні десерти, наприклад смачний пиріг? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко приготувати пиріг з шовковицею з найпростіших продуктів.

Вам знадобляться такі продукти: шовковиця (350 г), яйця (2 шт.), цукор (1 склянка), борошно (2 склянки), жирний йогурт або кефір (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), цукрова пудра (2 ст. л.).

Фото: zernograd.com

Крок 1: Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього слід збити яйця з цукром до отримання однорідної густої маси. Потім додати склянку йогурту або кефіру і знову трохи збити.

Крок 2: Всипати борошно і розпушувач. Робити це потрібно поступово, весь час помішуючи тісто, щоб в ньому не було грудочок. Можна також використовувати міксер або занурювальний блендер.

Крок 3: Шовковицю потрібно ретельно промити і обсушити паперовим рушником.

Крок 4: Тепер слід застелити форму для випічки пергаментом або змастити вершковим маслом і присипати борошном.

Крок 5: Вилити половину тіста в форму і рівномірно розподілити за допомогою лопатки або великої ложки.

Крок 6: Зверху викласти рівним шаром шовковицю і посипати її цукровою пудрою.

Крок 7: Залити ягоди другою половиною тіста і відправити майбутній пиріг в духовку на 45-50 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Крок 8: Готовому пирогу потрібно дати трохи охолонути, потім нарізати його на порції і подавати до столу.

Порада: Щоб пиріг вийшов ще більш ароматним, можна додати в тісто трохи ваніліну.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні