Лайм

Пастуший пиріг став трендом: що це і як приготувати страву британської кухні

Побалуйте себе чимось незвичним

Зимовими вечорами як ніколи хочеться відчувати тепло і комфорт вдома. Для цього потрібно небагато - хороша компанія та смачна їжа. Якщо ви вже пробували готувати тертий пиріг, урізноманітнити ваше меню можна пастушим пирогом. theLime розбирався, що це таке і як його приготувати.

Пастуший пиріг (англ. "Shepherd's pie", від "shepherd" - "пастух, який пасе овець") - це традиційне блюдо британської кухні. Воно являє собою картопляну запіканку з фаршем і доповнюється вустерським соусом (кисло-солодкий, злегка пікантний ферментований соус, що готується на основі оцту, цукру і риби) та розмарином. Раніше цей пиріг робили з баранини або ягнятини, але для сучасної інтерпретації цілком підійде яловичий фарш.

Ця повсякденне блюдо користується великою популярністю у населення Британії та в її колишніх колоніях.

Інгредієнти: яловичий фарш (500 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), зелений горошок (1 склянка), часник (2 зубчики), вустерский соус (1 ст. л.), пшеничне борошно (2 ст. л.), томатна паста (2 ст. л.), яловичий бульйон (1,5 склянки), картопля (1 кг), молоко (200 мл), вершкове масло (3 ст. л.), сир (150 г), оливкова олія (2 ст. л.), сушений розмарин (1 ч. л.), петрушка, сіль, мелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку необхідно промити і почистити овочі: моркву, картоплю, цибулю і часник.

Крупно порізати картоплю, а цибулю і моркву - кубиками.

Часник пропустити через прес.

Розігріти сковороду з високими бортиками, налити в нею оливкову олію. Викласти туди цибулю і моркву, протушкувати 2-3 хвилини, додати часник. Потім додати фарш і протушкувати приблизно 7-10 хвилин, постійно помішуючи і розбиваючи грудки м'яса.

У тушкований з овочами фарш додати борошно, перемішати. Слідом влити бульйон, вустерский соус, томатну пасту і висипати 1 ч. л. сушених трав за смаком. Все перемішати і залишити на плиті ще на хвилин 20-30. Посолити і поперчити в самому кінці.

Поставити нагріватися воду, щоб відварити картоплю. Довести до кипіння, посолити, додати картоплю і варити до готовності (приблизно 20-40 хвилин в залежності від сорту і кількості).

Підігріти вершкове масло з молоком.

Коли картопля звариться, злити з неї воду, посолити, поперчити, перемішати, додати масляно-молочну суміш і зробити пюре.

Розігріти духовку до 180°С.

Викласти в форму для випічки (бажано скляну і з високими бортиками) протушкований м'ясний фарш з овочами, розрівняти по всій поверхні. Потім шар картопляного пюре - також розподілити. Посипати тертим сиром.

Поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 20-30 хвилин.

Перед подачею можна посипати свіжою зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Бояться бути покинутими: знаки Зодіаку, які можуть бути власниками у стосунках

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які звикли демонструвати домінуючу поведінку у стосунках - у списку опинилися Тельці, Скорпіони, Леви

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус

Як позбутися довгоносика на полуниці: народний спосіб боротьби зі шкідником

За допомогою яких перевірених народних методів можна позбутися довгоносика на полуниці до цвітіння та плодоношення, а також після