На вихідних завжди хочеться урізноманітнити своє меню і приготувати вдома щось смачненьке. Якщо ви вже пекли м'які пиріжки з капустою, радимо вам спробувати зробити кокосове печиво. theLime ділиться з вами рецептом цього простого десерту до чаю.
Інгредієнти: вершкове масло (80 г), цукор (80 г), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), кокосова стружка (100 г), борошно (110 г), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (1 пакетик).
Приготування:
Масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Якщо немає на це часу - його можна розігріти в мікрохвильовій печі.
У мисці збиваємо розм'якшене масло з цукром. Потім додаємо сіль і по черзі вводимо кожне яйце.
Потім додаємо в цю масу кокосову стружку.
Обов'язково просіюємо через сито борошно - так як в пакет можуть потрапляти різні камені, грудки, нитки та інше сміття. Плюс так ми насичуємо борошно киснем, що в подальшому позначиться на консистенції випічки.
Додаємо в тісто просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром.
Ретельно перемішуємо тісто - по консистенції воно має бути в'язким.
Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 30-40 хвилин в холодильник.
Деко застилаємо пергаментним папером.
Дістаємо наше печиво і формуємо з нього невеликі кульки. Викладаємо на деко на відстані 2-3 см один від іншого, а потім трохи натискаємо на печиво, сплющуючи його.
Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо 10-15 хвилин (в залежності від потужності духовки).
Печиво повинне добре підрум'янитися.
Перед подачею його можна посипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома ароматні кекси з родзинками.
- Читайте також на theLime рецепт домашнього печива на сирі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.