Лайм

Як зробити смачну домашню ковбасу на свята: рецепт і поради

Процес приготування не забере так багато часу, як здається

Домашня ковбаса - невід'ємна частина святкового столу на Великдень. Якщо ви вже визначилися з меню на свято і вибрали щось з рибних страв, обов'язково спробуйте рецепт домашньої ковбаси зі свинини.

Для її приготування на 10 порцій нам знадобляться наступні інгредієнти: свинина (1,3 кг), сало (300 г), свинячі кишки (1,5 кг), часник (4 зубчики), цибуля (250 г), коньяк (50 мл ), сіль, перець, лавровий лист, кмин і мускатний горіх - все це за смаком.

Фото: Pixabay

Як приготувати домашню ковбасу:

Ретельно промийте та очистіть кишки. Розведіть у теплій воді по одній столовій ложці солі та соди, замочіть у ній кишки та залиште на півгодини. Після цього промийте їх під проточною водою, видаліть зайві плівки та жир.

Виверніть кишки та знову помістіть до солоної води. У найближчі півгодини займіться фаршем.

Розділіть м'ясо та сало на дві частини. Першу частину подрібніть за допомогою блендера та додайте на кінчику ножа мускатний горіх. Другу наріжте на дрібні-дрібні шматочки.

Подрібніть цибулю та підсмажте її на рослинній олії. Додайте до неї нарізане м'ясо та сало. Підсмажуйте, але не доводьте до утворення скоринки.

В цей час подрібніть блендером всі спеції, змішайте все м'ясо, додайте часник, коньяк, сіль та інші спеції за смаком. Все ретельно перемішайте та залиште на півгодини.

Для додавання фаршу в кишки можна використовувати широку воронку або просто верхівку, відрізану від пластикової пляшки. Розділіть кишки на стрічки по півметра, в кожній туго зав'яжіть ниткою один кінець і щільно наповніть фаршем. Далі зав'яжіть ниткою й інший кінець.

Щоб ковбаса не розірвалася під час готування, варто проткнути її найтоншою голкою через кожні 7 см.

Покладіть ковбасу до рукава для запікання, додайте лавровий лист. Залиште на годину, після чого помістіть у духовку на 40 хвилин - запікайте з температурою 200 градусів.

Пізніше переверніть ковбасу на іншу сторону та запікайте ще 30 хвилин з температурою 175 градусів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні