Лайм

Готуємо вдома ситний лагман із яловичиною: рецепт узбецької кухні

Ця страва замінить повноцінний обід або вечерю

У сезон відпусток у багатьох з'являється час на кулінарні експерименти. І якщо ви вже пробували робити м'ясні манти за класичним рецептом, здивуйте свою сім'ю лагманом із яловичиною. theLime ділиться з вами детальним рецептом його приготування.

Інгредієнти для локшини: пшеничне борошно (500 г), яйця (1 шт.), сіль (0,5 ч. л.), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для підливи: філе яловичини (600 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), помідори (3 шт.), картопля (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), часник ( 4 зубчики), томатна паста (2 ст. л.), борошно (1 ст. л.), сіль, перець, кінза, коріандр, базилік, кріп, рослинна олія (50 мл), вода (500 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо локшину на лагман - для цього всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. В окрему миску просіваємо через сито борошно, робимо в ньому поглиблення і розбиваємо туди яйце. У склянці охолодженої кип'яченої води розчиняємо 0,5 ч. л. солі та вливаємо її в борошно, замішуємо тісто спочатку в мисці, а потім на столі.

Для цього змащуємо стіл та руки рослинною олією, а потім вимішуємо тісто до однорідного стану. Коли воно перестане липнути до рук, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на півгодини-годину в холодильник.

Потім дістаємо його і розгортаємо в прямокутний пласт товщиною близько 2 см і розрізаємо на смужки. Слідом кожну смужку витягуємо в довгий джгут, складаємо спіраллю на тарілку і накриваємо харчовою плівкою. Проробляємо те ж саме з рештою тіста, залишаємо його на 30 хвилин.

Ставимо на плиту воду і солимо, коли вона закипить, кидаємо в неї локшину, відварюємо 2-3 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо під холодною водою і перекладаємо в чисту миску, окропивши рослинною олією. Якщо у вас немає часу на її приготування - можна купити готову в магазині.

Приступаємо до приготування підливи. М'ясо промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, потім нарізаємо середнім кубиком.

Картоплю миємо, чистимо, також ріжемо середніми шматочками. Помідори обдаємо окропом, знімаємо з нього шкіру і нарізаємо.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо. Болгарський перець очищаємо від насіння, а моркву промиваємо і чистимо. Нарізаємо обидва овоча соломкою. Зелень миємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Нагріваємо казан, каструлю з товстим дном або сковороду з високими бортиками з олією і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо його до золотавої скоринки на сильному вогні, додаємо сіль, спеції та часник. Потім додаємо цибулю і моркву, смажимо буквально декілька хвилин. Слідом - болгарський перець і помідори, а також трохи томатної пасти, при цьому трохи зменшивши вогонь.

Потім додаємо в каструлю картоплю і 1 ст. л. борошна. Перемішуємо і вливаємо воду - так, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти на 2-3 пальця зверху. Тушкуємо близько 20-30 хвилин, до готовності м'яса і картоплі. У самому кінці додаємо нарізану зелень, вимикаємо і даємо настоятися 15 хвилин під кришкою.

Подаємо лагман в глибоких тарілках або піалах: на дно викладаємо зварену локшину, а зверху заливаємо підливою з м'ясом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю