Лайм

Як вибрати якісну шапку на зиму і не купити дешевку: прості лайфхаки

Перед покупкою уважно вивчаємо етикетку та оглядаємо виріб з усіх боків

Для створення ідеального образу в холодну пору року необхідно вибрати не тільки якісний пуховик, але і аксесуари до нього. theLime вирішив поділитися простими порадами, як правильно підібрати шапку на зиму і на що звернути увагу, щоб не купити виріб сумнівної якості, який покриється ковтунцями або втратить форму вже після першого прання.

Перед покупкою головного убору радимо ретельно переглянути свій зимовий гардероб і визначитися, під який верхній одяг необхідно підібрати його. Це допоможе вибрати колірну гамму і матеріал, які будуть гармонійно поєднуватися разом. Деякі модниці також підбирають шапку, шарф і рукавички одного тону і з того самого матеріалу, щоб лук виглядав ще ефектніше.

Фото: instagram.com/by_nino_shop_ua

Так, в'язані шапки доповнять образи з пуховиками, куртками, парками, а капелюхи і берети - це аксесуари, які підійдуть під пальто.

Також при виборі шапки необхідно враховувати особливості зовнішності, а саме - форму обличчя. Панночкам з овальною форми обличчя підходять шапки, зібрані на потилиці, головні убори асиметричної форми, кепки; з трикутною формою - в'язані шапки-авіатори, берети, капелюхи; з круглим обличчям - шапки-вушанки, великі шапки з декором, помпонами, козирком. А власницям квадратної форми - об'ємні шапки круглої форми і берети.

Важливу роль при виборі головного убору грає і поєднання з кольором волосся. Так, модницям-блондинкам найкраще підходять шапки сірого, червоного, рожевого, коричневого і чорного кольорів; шатенкам - чорного, синього і коричневих відтінків; рудим - жовті, коричневі, зелені; а брюнеткам - насичених відтінків синього, червоного і бургунді.

Перед покупкою, природно, шапку необхідно поміряти. Головний убір не повинен занадто здавлювати голову, але при цьому прилягати досить щільно. Бажано, щоб примірка проходила в теплому приміщенні, інакше ви ризикуєте придбати аксесуар на розмір менше, ніж потрібно.

Фото: instagram.com/by_nino_shop_ua

Після примірки обов'язково оглядаємо шапку з усіх боків, звертаємо особливу увагу на якість швів і плетіння, якщо шапка в'язана. На головному уборі не повинно бути виступаючих ниток, не прострочених місць або послаблених петель. Згодом на цих місцях можуть утворитися дірки. Якщо ви сильно мерзнете, можна підібрати головний убір із флісовою підкладкою - тоді звертаємо увагу на внутрішні шви і те, як підкладка пристрочена.

Якщо ваш вибір припав на шапку з декоративними елементами - стразами, намистинами, помпонами - вони повинні бути міцно пришиті або приклеєні (без слідів і залишків клею).

Потім уважно вивчаємо бирку - важливо, щоб у складі були як натуральні матеріали, так і синтетичні. Головний убір може бути зроблений з вовни мериноса, кашеміру, мохеру, альпаки, віскози, бавовни, акрилу, поліаміду і т.д. Оптимальне співвідношення - 70% вовняних ниток і 30% акрилових.

Фото: instagram.com/by_nino_shop_ua

Якщо шапка зроблена виключно з натуральної пряжі (овеча шерсть, альпака, мохер), вона добре зігріває і не линяє. Серед недоліків - вже через місяць експлуатації вона може розтягнутися і звалятися, а також викликати неприємні відчуття, свербіж.

Головний убір із синтетики гірше захистить від холоду і вітру, електризує волосся і збільшує потовиділення. Крім того, синтетичні шапки візуально виглядають дешево і можуть зіпсувати навіть наймодніший лук.

Ще один варіант - шапки з натурального і штучного хутра, які доповнять образи з шубами. Натуральне хутро добре тримає тепло, не викликає алергію і дозволяє шкірі "дихати". А у виробі зі штучного хутра буде не так тепло, однак різноманітність відтінків допоможе створити незвичні луки.

Фото: instagram.com/natael_brand

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживлювати помідори, перець і баклажани у червні: найкращі добрива

У червні помідори, перець та баклажани потрібно підживити мінеральними добривами – як розводити і використовувати кальцій, магній, бор

Що робити на городі в червні: корисні поради для збільшення врожаю

У червні город потребує неабиякого догляду. Агрономи мають боротися зі шкідниками, удобрювати землю, поливати рослини, аби зібрати хороший урожай

Як приготувати пухкий пиріг з яблуками і полуницею: простий рецепт

Легкий рецепт пирога з яблуками та ягодами точно вас здивує. Він готується просто та швидко