Правильна організація побуту дозволяє господиням менше часу витрачати на домашні справи, і допомагають у цьому дієві лайфхаки, які працюють. Наприклад, раніше ми ділилися порадами, як довше зберегти свіжими овочі, а також писали, які продукти взагалі не варто тримати у холодильнику. Цього разу theLime розповість, чому фахівці не рекомендують зберігати їжу в пластиковому посуді.
Читайте також: Є вагома причина: чому експерти радять ніколи не зберігати картоплю та цибулю разом.
Молоко та молочні продукти
Молоко, а також молочні й кисломолочні продукти бажано зберігати не в пластиковому посуді, так як в ньому ці компоненти швидше розкладаються і псуються. Також така тара є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, що може стати причиною отруєння. Звісно, якщо перелити молоко на пару годин у пластик, нічого серйозного не станеться, але все ж краще тримати молочні продукти в емальованому чи скляному посуді.
Сир
Сир, як і молочні продукти, теж не варто зберігати в пластикових ємностях. Справа в тому, що, якщо зберігати сир у закритому пластиковому контейнері більше 3-х днів, в ньому починають прискореними темпами розмножуватися бактерії і грибки, що з часом призведе до утворення цвілі. Також продукт втратить свої корисні властивості, погіршиться його смак, аромат і текстура. Тому даний інгредієнт краще зберігати в скляних або керамічних контейнерах, або загортати в харчову плівку.
Салати
Зазвичай після святкового застілля завжди залишаються салати, які господині відправляють в холодильник у пластикових контейнерах. Але, контактуючи з пластиком, свіжі овочі втрачають більшість своїх поживних речовин. Крім того, салати з соусами на основі яєць, наприклад, з майонезом, не варто залишати на тривале зберігання. У закритому пластиковому посуді в них швидше розмножуються такі небезпечні бактерії, як сальмонела або кишкова паличка, що може стати причиною отруєння і проблем зі шлунково-кишковим трактом.
Читайте на тему: Як зрозуміти, що яйце зіпсоване: зверніть увагу на ці три ознаки.
Яйця
Свіжі яйця також не слід залишати на тривале зберігання в пластиковому посуді. Через недотримання температурного режиму в них можуть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкращий варіант їх зберігання - у ящику, призначеному для овочів і фруктів, оскільки там найбільш холодне і вологе місце в холодильнику. Ще один можливий спосіб - у пакеті з льодом або термостійкому посуді.
Читайте на нашому сайті: Буде соковита і лежатиме до самого літа: як правильно зберігати моркву.
Гарячі страви
Щойно приготовані супи, пюре, рагу та інші гарячу їжу ні в якому разі не можна перекладати в пластикові ємності. Хоча б тому, що багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини, які можуть негативно позначитись на здоров'ї. Тому спершу почекайте, поки ці страви охолонуть, і лише потім переливайте чи пересипайте їх в пластикові контейнери.
- Також дізнайтесь, які продукти не варто консервувати на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Як розтопити лід в морозилці і позбутись неприємного запаху: корисні лайфхаки.
- У пакетах або ящиках з піском: як продовжити термін зберігання перцю.
- У харчовій плівці та пергаментному папері: способи довгого зберігання капусти в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.