Лайм

Як приготувати смачну швидко-піцу з шинкою та огірками: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Іноді хочеться урізноманітнити звичне меню картоплею фрі або піцою. І якщо ви поки що не вмієте робити Сицилійську піцу, як у глибинках Італії, приготуйте цю страву за швидким рецептом на сковороді. theLime підготував для вас простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець за 15 хвилин.

Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), сметана (4 ст. л.), майонез (4 ст. л.), борошно (9 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: шинка або ковбаса (100 г), помідори (1-2 шт.), солоні або мариновані огірки (великі – 1 шт., маленькі – 2-5 шт.), сир твердий (80-100 г), кетчуп або томатна паста (3 ст. л.), сіль, спеції за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку підготуємо всі інгредієнти для начинки. Помідор промиваємо у проточній воді, робимо на ньому кілька надрізів. Потім обдаємо його окропом і акуратно знімаємо з нього шкірку. Ріжемо помідор тонкими кільцями.

Шинку чи ковбасу також нарізаємо акуратними шматочками. Солоні або мариновані огірки викладаємо на паперові рушники, щоб із них увібралась зайва волога. Нарізаємо їх довільним чином – кільцями чи брусочками.

Твердий сир тремо на середній або великій терці у невелику тарілку.

Для приготування тіста беремо глибоку миску та злегка збиваємо у ній вінчиком яйця. Потім додаємо до них сметану, майонез та борошно, попередньо просіявши його через сито. Також можна додати дрібку солі. Має вийти тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією і виливаємо в неї тісто. Чекаємо, поки воно схопиться, по можливості перевертаємо за допомогою силіконової лопатки чи виделки на другий бік.

Коли тісто перестане бути рідким, змащуємо його поверхню кетчупом чи томатною пастою. За бажанням можна посипати прованськими або італійськими травами, сіллю, меленим перцем. Потім викладаємо нарізану шинку, скибочки помідора та огірків. Зверху рясно посипаємо натертим сиром і тримаємо на вогні кілька хвилин. Потім зменшуємо вогонь і ще кілька хвилин тримаємо під закритою кришкою.

Перекладаємо ароматну швидко-піцу на тарілку, нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг