RU  UA

Lifestyle

Як приготувати солодкі хрустики на кефірі: простий рецепт печива родом із дитинства

Побалуйте близьких випічкою власного приготування

Є страви, які залишаються в пам'яті надовго, а все тому, що їх готували та продовжують готувати наші мами, бабусі та кухарі у дитячому садку. До таких відносяться ліниві вареники, м'ясні тефтелі та печиво хрустики, рецептом якого ділиться theLime.

Хрустики, або ще їх називають хворостом, - хрумке печиво, смажене у великій кількості олії. Ці смаколики готують на молоці, сметані, кефірі або горілці, з додаванням меду, кориці та інших прянощів. Ми розповімо, як приготувати хворост на кефірі, щоб він вийшов пишним, м'яким та хрумким.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: яйце (1 шт.), кефір (300 мл), сіль (1 щіпка), олія рослинна для тіста (3 ст.л.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1,5 ч.л.) , цукор (3 ст.л.), борошно (3 склянки), цукрова пудра (5 ч.л.), олія для смаження (400 мл).

Приготування:

У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром. У кефір додайте соду і влийте в яєчну суміш. Влийте олію і добре перемішайте. Поступово додайте борошно та ванільний цукор і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Відкладіть його убік приблизно на півгодини. Потім розкотайте тісто і наріжте на смужки, посередині зробіть надріз і виверніть один раз.

Фото: Pixabay

У глибоку ємність вилийте олію і добре прогрійте. Обсмажуйте хрустики до золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Готовий хворост можна посипати цукровою пудрою або залишити так, як є.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Как в домашних условиях приготовить лазанью с мясным фаршем и соусом бешамель, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знака Зодиака, из которых получаются самые лучшие братья и сестры - Рак, Телец, Рыбы, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Сколько нужно варить зеленую и белую спаржу, как правильно ее подготовить, а также сколько минут обжаривать на сковороде