RU  UA

Lifestyle

Як приготувати розсипчасті рогалики з повидлом: простий рецепт на сметані

Порадуйте свою сім'ю чи близьких

В умовах війни, яка триває в Україні вже 21-й день, чимало господинь намагаються радувати свою родину домашньою випічкою. І якщо ви вже пекли ароматні кекси з родзинками, цього разу приготуйте рогалики з повидлом. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї страви.

Інгредієнти: яйця (1 шт.), вершкове масло (200 г), цукор (100 г), сметана (2 ст. л.), сода харчова (1 г), борошно (350 г), сіль (1 г), повидло (0,5 склянки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь потрібно дістати з холодильника і порізати на невеликі шматочки, щоб воно стало м'яким. Ідеально – за 1,5-2 години до початку замішування тіста.

Борошно просіюємо через сито і додаємо в нього дрібку солі та соди.

У глибокій мисці з'єднуємо розм'якшене масло та цукор. Збиваємо пару хвилин, щоб масло стало повітряним. Потім додаємо сметану та яйце, перемішуємо.

Поступово додаємо в цю масу просіяне борошно та замішуємо пісочне тісто. У результаті має вийти м'яке та пластичне тісто.

Потім розкочуємо готове тісто в коло і розрізаємо його на сегменти. На широку частину тіста викладаємо 1-2 ч. л. густого повидла. Трохи розтягуємо тісто з боків, щоб повністю накрити повидло, притискаємо краї та скручуємо у рулетик. Проробляємо те саме з рештою тіста і повидлом, формуючи трохи вигнуті рогалики.

Духовку наперед розігріваємо до 190°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього рогалики. Ставимо в духовку та випікаємо близько 20-30 хвилин.

Виймаємо рогалики та чекаємо, поки вони охолонуть. Їх можна посипати цукровою пудрою.

Потім подаємо до столу апетитні ласощі та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Как красиво поздравить родных и близких с Пасхой 5 мая - поздравления своим словами, которые можно отправить в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Почему скорлупу от освященных в церкви яиц нельзя выбрасывать, а также куда ее можно закопать и как использовать в качестве удобрения

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Как и где лучше всего хранить паску, чтобы она не впитала в себя посторонние запахи, не стала черствой и не заплесневела